joi, septembrie 29, 2022
AcasăAgenda ZileiAdoptarea măsurilor fiscale, discutată în ședința de Guvern

Adoptarea măsurilor fiscale, discutată în ședința de Guvern

Guvernul pregăteşte adoptarea măsurilor fiscale anunţate de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, azi, la ora 18,30, când se închide Bursa iar românii pleacă în concediu prelungit, este de părere preşedintele PNL, Ludovic Orban 

„Vă daţi seama, vineri la 18,30, după ce se închide Bursa şi când cetăţeanul pleacă în concediu prelungit pe care ei l-au dat, au făcut punţile, şi nimeni nu mai este atent la ceea ce se întâmplă. Este o crimă economică, o crimă legislativă, parcă este un război dat împotriva sănătăţii economiei româneşti, un război care va crea consecinţe dramatice asupra evoluţiei economice ulterioare a României şi mai ales va duce la pierderea gravă a credibilităţii României în faţa oricărui investitor străin sau investitor român prezent pe piaţă”, a declarat Orban într-o emisiune televizată la B1TV.

Potrivit lui, „oamenii ăştia nu cred că nu înţeleg, pentru că orice om de bun simţ care are o minimă chestiune ştie că pentru un mediu de afaceri un principiu fundamental este predictibilitatea şi stabilitatea legislativă în ceea ce priveşte legislaţia care le afectează activitatea”. 

Mediul de afaceri va fi bulversat, dând exemplul unei bănci ale cărei acţiuni au scăzut cu 20% după anunţarea noilor măsuri. 

„Ceea ce se întâmplă în România de doi ani de zile este o bulversare sistematică a întregului mediu de afaceri, care duce până la urmă la pierderi masive de investiţii care se puteau face pe piaţa economică românească, care duce la pierderea încrederii mediului de afaceri internaţional faţă de România şi care până la urmă afectează în mod negativ posibilităţile de dezvoltare ale României”, a mai spus Orban, citat de Agerpres

Cu toate că mai mulți lideri politici avertizează că aceste măsuri fiscale vor fi votate în ultima ședință de guvern, acestea nu se află pe agenda oficială a şedinţei de Guvern. Dar Guvernul ne-a obișnuit cu discutatul în ședințe pentru că ar putea fi introduse pe ordinea de zi suplimentară a reuniunii. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate