marți, octombrie 3, 2023
AcasăAgenda ZileiÎndemnul Papei Francisc pentru credincioși cu prilejul slujbei de Epifanie

Îndemnul Papei Francisc pentru credincioși cu prilejul slujbei de Epifanie

Papa Francisc i-a îndemnat pe credincioşi, cu prilejul slujbei de Epifanie, să se elibereze de „dictatura propriului eu”, care este concentrată pe preocupările personale care duce doar la frică şi la mânie. 

Suveranul Pontif i-a încurajat pe credincioși să-şi deschidă inimile spre adoraţia Domnului.

„Trebuie să lăsăm deoparte oboseala şi lamentaţiile, să renunţăm la limitările unei perspective înguste, să ne eliberăm de dictatura propriului eu, mereu înclinată asupra noastră şi preocupărilor noastre”, a spus papa în cadrul omiliei pe care a oficiat-o în Bazilica Sfântul Petru cu prilejul Epifaniei Domnului.

Papa Francisc i-a îndemnat pe credincioşi să-şi deschidă inimile spre adoraţia lui Dumnezeu, pentru că atunci când se concentrează spre propriile persoane şi nu înalţă privirile spre El, inimile sunt copleşite de frică şi lasă loc mâniei, dezorientării şi şi deznădejdei.

„Da, fiinţa umană are nevoie de adoraţie, dar riscă să-şi greşească ţelul. Dacă nu îl va adora pe Dumnezeu atunci va adora alţi idoli, nu va mai fi un bun credincios, ci va cădea în idolatrie”, a explicat Papa.

Papa Francisc a oficiat slujba de Epifanie la Vatican după ce o criză dureroasă de sciatică l-a împiedicat să ţină liturghiile de sfârşit de an şi de Anul Nou. Sărbătoarea Epifaniei Domnului, celebrată pe 6 ianuarie, marchează ziua în care, potrivit tradiţiei, cei trei regi magi i-au adus daruri pruncului Iisus.

Papa i-a îndemnat totodată pe cei credincioşi să onoreze această sărbătoare, dând dovadă de altruism.

Slujba a început la 10:00 ora locală, când papa a străbătut culoarul central al bazilicii, în timp ce corul intona cântarea „Adeste fideles”, şi s-a îndreptat spre statuia pruncului Iisus, de la poalele altarului, pentru a-şi exprima adoraţia.

Papa Francisc a venit în România la finele lui mai 2019 perioadă în care a vizitat mai multe locuri din țară și s-a întâlnit cu înalții oficiali ai statului.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate