marți, ianuarie 31, 2023
AcasăAgenda ZileiPapa Francisc pleacă din România mai bogat. A „cules” momente și chipuri

Papa Francisc pleacă din România mai bogat. A „cules” momente și chipuri

Papa Francisc pleacă din România mai bogat, după ce a declarat că a cules de la noi din țară locuri, momente, dar mai ales chipuri ale oamenilor pe care i-a întâlnit. 

„Am venit în această ţară frumoasă şi primitoare ca pelerin şi frate, pentru a trăi diferite întâlniri. Iar acum mă întorc acasă îmbogăţit, luând cu mine locuri şi momente, dar mai ales chipuri. Chipurile voastre vor da culoare amintirilor mele şi vor fi prezente în rugăciunea mea. Vă mulţumesc şi vă duc cu mine! Iar acum vă binecuvântez, dar mai întâi vă cer o mare favoare: să vă rugaţi pentru mine!”, a spus Papa Francisc la Blaj, înainte de plecare.  

Aproape jumătate de milion de români au participat la toate evenimentele organizate în Bucureşti, Şumuleu Ciuc, Iaşi şi Blaj. 

La București, Suveranul Pontif a ținut o slujbă la biserica Sfântul Iosif, vineri seara, apoi, sâmbătă, a participat la evenimente la Șumuleu Ciuc, la fel și la Iași, unde a fost așteptat de peste 140.000 de pelerini, iar Blaj acesta a beatificat șapte preoți greco-catolici martiri torturaţi şi prigoniţi de regimul comunist

„Dragi fraţi şi surori, chiar şi astăzi reapar noi ideologii care, într-un mod subtil, încearcă să se impună şi să-i dezrădăcineze pe oameni din cele mai bogate tradiţii ale lor culturale şi religioase. Colonizările ideologice dispreţuiesc valoarea persoanei, a vieţii, a căsătoriei şi a familiei (…) şi dăunează, prin propuneri distrugătoare, atee, ca şi cele din trecut, în mod deosebit tinerilor noştri şi copiilor, lăsându-i fără rădăcini din care să poată creşte”, a spus Papa Francisc. 

În această seara, vizita Papei în România s-a încheiat, dar așa cum acesta a declarat că pleacă mai bogat de la noi din țară, la fel se poate spune și despre românii care l-au văzut. A plecat lăsând o națiune mult mai bogată sufletește și mai plină de pace. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate