miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiRomânii încep să rămână fără bani; cele mai puține înmatriculări de mașini...

Românii încep să rămână fără bani; cele mai puține înmatriculări de mașini noi

Față de luna trecută, românii au înregistrat cu aproape trei sferturi mai puține autoturisme în luna septemebrie. Scăderea est cea mai mare înregistrată la nivelul Uniunii Europene.

Înmatriculările de autoturisme noi au scăzut în România cu 73,4% în septembrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cea mai mare din Uniunea Europeană (UE), în timp ce scăderea la nivelul întregii UE este de 23,5%, potrivit datelor publicate miercuri de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

În România, în septembrie, au fost înmatriculate 2.771 de autoturisme noi, faţă de 10.425 în aceeaşi lună a anului trecut. După România, cele mai mari scăderi le-au înregistrat Austria (41,8%), Suedia (39,7%) şi Slovacia (37%), anunță News.ro.

La nivelul întregii UE, au fost au fost înmatriculate în septembrie 1,091 milioane de autoturisme noi, faţă de 1,427 milioane în aceeaşi lună a anului trecut.

Bilanțul la nouă luni e încă bun

În primele nouă luni ale anului, înmatricularile de autoturisme noi au crescut în România cu 31,5%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 103.595 de unităţi. România se situează pe poziţia 16 în UE din punct de vedere al volumului.

La nivelul UE, înmatricularile de autoturisme noi au crescut cu 2,5% în primele nouă luni, până la 11,952 milioane de unităţi.

În primele nouă luni ale anului, topul ţărilor europene este condus de Germania cu un volum de 2,673 milioane de autoturisme noi înmatriculate (+2,4), urmată de Marea Britanie cu un volum de 1,911 milioane de autoturisme (-7,5%) si de Franţa cu 1,663 milioane de unităţi (+6,5%).

Din 1 septembrie, în UE, a intrat în vigoare noul standard WLTP (Worldwide Harmonized Light Duty Vehicles Test), care presupune teste mai dure privind emisiile maşinilor noi.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate