vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiFake news cu o declarație a lui Iliescu pentru susținerea lui Dragnea

Fake news cu o declarație a lui Iliescu pentru susținerea lui Dragnea

Fostul președinte al țării și cel care a înființat PSD-ul a ținut să nege în această săptămână o știre apărută la un post de televiziune. România TV a prezentat o înregistrare din 2015 pe care a prezentat-o ca recentă din care reieșea că Iliescu ar susține regimul Dragnea. Fostul șef al statului a negat acest lucru și chiar a criticat modul în care este condus partidul.

O ţară nu poate funcţiona pe principiile democraţiei, având partide care în interiorul lor sunt conduse nedemocratic, spune fostul preşedinte Ion Iliescu într-o precizare după ce declaraţii ale sale din 2015 referitoare la PSD au fost prezentate în presă ca fiind recente.

Un post de ştiri a prezentat duminică seară o înregistrare audio cu fostul preşedinte Ion Iliescu, spunând că declaraţiile sale sunt recente, deşi au fost făcute în 2015, aşa cum spune Iliescu, la Congresul de atunci al PSD. El a precizat că părerea sa nu este o noutate şi că ar spune acelaşi lucru şi în faţa conducerii social-democraţilor.

Fake news cu Iliescu

„Nu am încurajat niciodată conducerea conflictuală, indiferent că este vorba despre partid, sau despre instituţiile statului. Abordarea critică a realităţii nu înseamnă ”atac” la cineva. Înseamnă realism şi exprimă dorinţa de a rezolva probleme, nu de a crea altele noi. PSD nu reprezintă, prin problemele pe care le are, excepţia pe scena politică actuală. De fapt, este printre puţinele forţe politice care mai păstrează un minim de coerenţă în acţiunea şi în proiectele sale. Dacă mai mizează însă pe abordarea conflictuală a problemelor interne, va pierde şi această minimă coerenţă”, spune Ion Iliescu pe blogul său.

De asemenea, a mai spus el, ţara noastră are nevoie de o guvernare corentă şi responsabilă pentru consolidarea democraţiei, pentru că nu pot exista într-un stat partide care sunt conduse într-un mod nedemocratic.

Iliescu vorbește de consolidarea democrației

„Dincolo de orice, România are nevoie de stabilitate, de o guvernare coerentă, la rândul ei, responsabilă, şi, mai ales, de consolidarea democraţiei. Repet ce am spus nu o dată: nu poţi avea o democraţie funcţională cu partide care, în interiorul lor, sunt conduse nedemocratic. Este momentul să redeschidem canalele de comunicare, să reluăm dialogul între forţele politice, şi cu societatea civilă. Ca urmare, cer, în virtutea dreptului la replică, televiziunilor care au generat şi răspândit ştirea falsă, să facă precizările cuvenite. Şi, dacă nu cer prea mult, să mă anunţe şi pe mine despre ce am spus, sau am făcut, deşi n-am spus şi n-am făcut”, a mai scris Iliescu.

Precizările fostului preşedinte vin după ce duminică seară declaraţii ale sale din 2015 au fost prezentate la un post de televiziune ca fiind recente.

Recomandăm să citiți și:

Săptămana în care Dragnea și oamenii săi pot începe Roexit-ul

Când are loc următorul CExN din PSD

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate