joi, august 18, 2022
AcasăAgenda ZileiInstanța supremă a respins contestaţiile formulate în dosarul Ferma Băneasa

Instanța supremă a respins contestaţiile formulate în dosarul Ferma Băneasa

Instanța supremă a respins contestaţiile în anulare formulate de persoanele condamnate în dosarul Ferma Băneasa, printre care omul de afaceri Remus Truică, jurnalistul Dan Andronic, Paul al României, avocatul Robert Roşu şi israelienii Benyamin Steinmetz şi Tal Silberstein.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis o excepţie a procurorilor şi a stabilit că aceste contestaţii în anulare au fost formulate prematur.

„Admite excepţia prematurităţii invocată de procuror. Constată prematur formulate contestaţiile în anulare declarate de contestatorii Truică Remus, Chiriac Theodor, Olteanu Gheorghe, Andronic Dan-Cătălin, Ignatenko (fostă Păvăloiu) Nela, Tal Silberstein, Dima Niculae, Marcovici Marius-Andrei, Dicu Corina-Teodora, Benyamin Steinmetz, Musat Apostol, Delcea Valentin, Mateescu Lucian-Claudiu, Roşu Robert-Mihăiţă, SC RECIPLIA SRL, Jecu Nicolae, Popa Caterina, Gheorghiţă Dragomira, Paul Philippe al României şi SC MERCURE COMMERCE INTERNATIONAL SRLT în cauza ce formează obiectul dosarului nr. 345/64/2016 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală. Definitivă”, se arată în decizia instanţei.

Pe 17 decembrie 2020, omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şapte ani închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa.

De asemenea, Paul al României a primit o pedeapsă de trei ani şi patru luni închisoare cu executare. Paul al României a fugit din România înainte de pronunţarea sentinţei, el fiind dat în urmărire internaţională.

Jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru aderare la un grup infracţional organizat, el fiind obligat să efectueze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Centrul de Asistenţă Integrată Bucureşti sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3.

Israelienii Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz au fost condamnaţi la câte cinci ani închisoare cu executare, aceeaşi pedeapsă primind şi avocatul Robert Roşu, în acelaşi dosar,

Acuzaţiile vizează infracţiuni comise în perioada 2006 – 2013 în diferite forme de participare, în interesul obţinerii unor bunuri de o valoare deosebită, printre care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de Paul al României.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate