sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiInsula Belina a revenit in gestiunea statului prin HG

Insula Belina a revenit in gestiunea statului prin HG

Insula Belina revine în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi în administrarea Apelor Române, după ce Guvernul a adoptat o hotărâre  in acest sens, a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

Potrivit lui, aceasta decizie este o reparaţie a unei monstruozităţi juridice realizate de PSD cu domeniul public al statului.

„Un proiect de hotărâre de guvern mult aşteptat, care ne aminteşte de modul în care PSD a înţeles şi a guvernat România, atât timp cât a fost la guvernare. Vă amintiţi cum un braţ al Dunării a ajuns proprietate personală în administrarea liderilor politici PSD, conduşi la acea vreme de Liviu Dragnea. În proprietatea personală, să spunem cu ghilimelele de rigoare, toată ţara a fost, în acea perioadă, gândită ca o feudă pentru baronii PSD. Evident, Liviu Dragnea în Teleorman şi-a dorit o moşie pe măsura ambiţiilor sale personale şi a transferat Insula Belina din domeniul public al statului în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru uzul personal”, a afirmat Dancă.

Insula Belina intră în inventarul centralizat

Prin această Hotărâre de Guvern se înscrie, practic, Insula Belina în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.

„Prin proiectul de Hotărâre de Guvern, adoptat în şedinţa de Guvern de ieri, Insula Belina revine în domeniul public al statului, în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi în administrarea Apelor Române. Este o reparaţie a unei monstruozităţi juridice realizate de PSD cu domeniul public al statului, în interesul personal al liderilor lor de moment. Acest fapt a fost corectat de Guvernul liberal, o dată prin semnarea procesului verbal de predare-primire în luna mai a acestui an, urmat de această Hotărâre de Guvern care înscrie, practic, Insula Belina în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului”, a adăugat Dancă.

Anul trecut, parlamentarii PSD chiar daduseră o lege cu dedicatie prin care insulele era scutite de anumite taxe.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate