vineri, septembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiIntârziere criminală: Un pacient a decedat așteptând transferul la Spitalul Foișor și...

Intârziere criminală: Un pacient a decedat așteptând transferul la Spitalul Foișor și alte două paciente au decedat după transfer, la secția ATI

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat luni pe pagina sa de Facebook, că un pacient care urma să fie transferat la Spitalul Foișor a decedat în timp ce aștepta să fie preluat de ambulanță, iar două paciente care fuseseră deja transferate, au decedat la scurt timp în secția ATI.

El a făcut aceste precizări, după ce în spațiul public s-a afirmat că cei trei pacienți decedați ar fi făcut parte din rândul celor evacuați de la Foișor.

”Aș dori să clarific (…) o declarație făcută de unul din președinții asociațiilor pacienților și care a declarat că trei pacienți ar fi decedat în timpul transferului către Spitalul Foișor, inițial s-a lăsat de înțeles că trei pacienți au decedat dintre cei care au fost externați: asta nu este adevărat. Dar nici faptul că trei pacienți ar fi decedat în timpul transferului către Foișor nu este adevărat” – început Raed Arafat.

„Într-adevăr şi din păcate au decedat trei pacienţi: unu înainte a fi preluat de ambulanţa SMURD de la Spitalul Universitar, a intrat în stop cardiac înainte de a fi preluat de ambulanţa Smurdului, în stare critică, iar alte două paciente, una în vârstă de 60 de ani şi una în vârstă de 83 de ani, din păcate au decedat la Spitalul Foişor după ce au fost internate în secţia de terapie intensivă. Prima a fost internată în data de 10.04 la orele 19:27 şi decedată din păcate în data de 11.04 la orele 7:52. A doua pacientă a fost internată în data de 11.04 la ora 0:52 şi a fost declarată decedată, din păcate, în data de 11.04 la ora 17:32” – a mai spus Arafat.

Cele trei decese sunt argumente suficient de puternice pentru a justica urgența evacuării bolnavilor de la Spitalul Foișor, a căror viață nu era pusă în pericol, pentru a face loc celor a căror viață depindea de logistica existentă la acel spital evacuat cu o întârziere condamnabilă (dacă nu criminală) de managerul care stăpânește de 23 de ani (!), ca pe o feudă, Spitalul Foișor.

”Aceste date demonstrează că era corecta decizia noastra si aveam nevoie de lărgirea capacitatii de terapie intensivă, lucru pe care l-am făcut” a continuat Arafat..

”Avem de-a face cu o boală perfidă, care se agravează rapid, în care pacienții aflați în stare critică pot ajunge în stop cardiac rapid și aici sunt lucruri pe care nu putem să le controlăm. Încercăm să salvăm cât mai multe vieți, dar faptul că o persoană a intrat în stop cardiac înainte de a fi preluată și că două paciente au decedat la ore după ce au fost internate în secția ATI asta nu poate să fie imputat operațiunii de transfer a pacienților” – mai spus el.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate