sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiPreședintele Rezervei Federale, Jerome Powell, susține că cibercriminalitatea reprezintă cel mai mare...

Președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, susține că cibercriminalitatea reprezintă cel mai mare risc la adresa economiei

Cibercriminalitatea este acum principalul risc pentru economie, mai  mare chiar decât o criză financiară globală cum a fost cea din 2008 – a declarat președintele Băncii centrale americane, Jerome Powell, în cadrul emisiunii ”60 minutes” a CBS News.

”Lumea se schimbă. Lumea evoluează. Și riscurile se schimbă și ele. Și aș spune că riscul pe care îl avem cel mai mult în atenție acum este riscul cibernetic” –  a spus Jerome Powel.

El a adăugat că aceasta este o preocupare împărtăşită de numeroase guverne, mari companii private, în special financiare. De asemenea, împotriva acestui risc, toţi aceşti jucători investesc cel mai mult – informează Agerpres.

” Există scenarii în care sistemul de plăţi nu poate funcţiona. Nu se pot face plăţi. Există scenarii în care o mare instituție financiară își pierde capacitatea de a urmări plățile pe care le face. În care se opreșete doar o parte a sistemului sau o parte considerabilă a lui. Petrecem așadar foarte mult timp, bani și energie, ferindu-ne de aceste lucruri. Acum există atacuri cibernetice în fiecare zi asupra tuturor instituțiilor majore. Aceasta este o mare parte a imaginii amenințărilor în lumea de astăzi” – a declarat Jerome Powell.

Întrebat despre posibilitatea creării unui dolar digital, în contextul în care China a devenit luna trecută prima mare putere economică mondială care a dezvăluit luna trecută o monedă digitală, care nu e tipărită, dar există de exemplu pe telefon, Powell a spus că evaluează acest aspect.

”China lucrează la o monedă digitală de șapte sau opt ani. De fapt, evaluăm asta. Majoritatea țărilor importante analizează acum posibilitatea de a avea monedă digitală. Întrebarea corectă acum este următoarea: în economia noastră foarte modernă și avansată, cu un sistem rapid, eficient, complet de plăți, adăugarea unei monede digitale, o formă de monedă digitală, ar aduce beneficii publicului pe care îl servim? Aceasta este întrebarea pe care o punem. Lucrăm foarte mult la asta. De asemenea, facem destul de multe experimente tehnologice. Și credem că este obligația noastră să o înțelegem. Cum ar funcționa? Care ar fi caracteristicile acesteia?” – a spus Powell

Rezerva Federală (Fed) este pe cale să dezvolte un software şi chiar să conceapă aspectul unui dolar SUA digital, dar decizia finală de a-l face public nu va fi luată până când impactul său nu va fi pe deplin înţeles. Dolarul este „moneda de rezervă a lumii. Dolarul este atât de important. Nu avem nevoie să fim primii care fac acest lucru. Vrem să facem lucrurile bine. Şi asta vom face”, a mai spus Jerome Powell, pentru CBS News.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate