joi, august 18, 2022
AcasăAgenda ZileiIohannis: Dacă tot încălcăm regulile vom avea noi focare de infecție

Iohannis: Dacă tot încălcăm regulile vom avea noi focare de infecție

Dacă regulile impuse de autorităţi în contextul pandemiei cu noul coronavirus vor fi constant încălcate vor exista noi focare şi un val de îmbolnăviri, a declarat președintele Klaus Iohannis care le-a solicitat autorităţilor locale să aibă un rol mai ferm în comunităţile pe care le administrează.

„Virusul este încă printre noi. Cu cât conştientizăm mai bine că este responsabilitatea fiecăruia să urmeze câteva reguli simple de prevenţie, cu atât cresc şansele noastre, ale tuturor, să controlăm şi, în cele din urmă, să stopăm definitiv epidemia. Altfel, există în mod real riscul de a ne confrunta cu o explozie majoră a infectărilor. Iar în acest moment trebuie să vă spun că, dacă regulile vor fi constant încălcate, ne îndreptăm cu siguranţă spre un scenariu în care vom avea noi focare şi un nou val de îmbolnăviri. Solicit autorităţilor locale să îşi asume, odată cu starea de alertă, un rol mai ferm, un rol proactiv în gestionarea situaţiei în comunităţile pe care le administrează”, a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

În cele câteva zile de la instaurarea stării de alertă foarte mulţi români au respectat regulile, iar instituţii publice şi companii private s-au pregătit foarte bine pentru reînceperea activităţii şi au luat toate măsurile necesare pentru a proteja sănătatea oamenilor.

„Din nefericire, au fost în aceste zile şi exemple de comportamente în totală contradicţie cu normele sanitare pe care trebuie să le respectăm cu toţii. Unii au înţeles complet greşit că starea de alertă înseamnă relaxarea totală a măsurilor. Procedând aşa, s-au pus atât pe ei, cât şi pe ceilalţi în pericol”, a adăugat şeful statului.

Preşedintele Iohannis a arătat că până în prezent epidemia a fost stopată, iar măsurile luate pe parcursul stării de urgenţă şi-au dovedit eficienţa.

„Au fost două luni foarte grele pentru toţi, ar fi dramatic să le compromitem tocmai acum, când am reuşit să facem un pas important pentru a ne relua, încet-încet, un mod de viaţă mai apropiat de cel cu care eram obişnuiţi. Cred că nimeni nu-şi mai doreşte să reintrăm în starea de urgenţă, dar vom fi obligaţi să luăm din nou această decizie în situaţia în care ritmul de infectare şi presiunea pe spitale vor creşte semnificativ”, a spus Iohannis.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate