duminică, mai 19, 2024
AcasăAgenda ZileiExterneIohannis: România, deplin solidară cu Polonia, prietenul şi aliatul nostru

Iohannis: România, deplin solidară cu Polonia, prietenul şi aliatul nostru

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că România este deplin solidară cu Polonia, în contextul „ştirilor îngrijorătoare” legate de exploziile produse pe teritoriul acestei ţări.

„România este deplin solidară cu prietenul şi aliatul nostru, Polonia, în urma ştirilor îngrijorătoare legate de exploziile de pe teritoriul său. Suntem în contact cu partenerii şi aliaţii noştri. Suntem NATO”, a scris Iohannis, marţi seara, pe Twitter.

Doi oameni au murit după ce două rachete au lovit marţi satul Przewodow din Polonia, în apropierea frontierei cu Ucraina, în timpul atacurilor ruseşti asupra oraşelor şi infrastructurii ucrainene, semnalează presa locală preluată de Reuters.

Pompierii de la faţa locului nu au putut da detalii, folosind doar termenul „explozie”.

Informaţia că a fost vorba de rachete fusese difuzată de postul privat Radio ZET.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a cerut întrunirea de urgenţă a comitetului guvernamental pentru securitatea şi apărarea naţională, a anunţat pe Twitter un purtător de cuvânt al cabinetului de la Varşovia.

Un înalt oficial din domeniul informaţiilor din SUA a declarat pentru Associated Press că rachetele erau ruseşti.

Pentagonul verifică informaţiile referitoare la rachetele care ar fi căzut în Polonia. „Suntem la curent cu informaţiile de presă care susţin că două rachete ruseşti au lovit o locaţie din Polonia, în apropierea graniţei cu Ucraina. Pot să vă spun că nu avem nicio informaţie în acest moment care să confirme aceste relatări şi că analizăm acest lucru în continuare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului la un briefing de presă.

Ministerul Apărării de la Moscova a respins marţi seara ca pe o provocare intenţionată informaţiile conform cărora rachete ruseşti au căzut pe teritoriul Poloniei, transmite Reuters.

„Declaraţiile presei şi oficialilor polonezi despre o presupusă cădere a unor de rachete ruseşti în apropierea localităţii Przewodow reprezintă o provocare intenţionată cu scopul de a crea o escaladare a situaţiei”, a declarat Ministerul rus al Apărării pe contul său de Telegram.

„Nu a fost efectuată nicio lovitură asupra obiectivelor din apropierea frontierei polono-ucrainene” de către armata rusă. Imaginile „dărâmăturilor publicate de presa poloneză de la faţa locului din localitatea Przewodow nu au nicio legătură” cu proiectile ruseşti, susţine Ministerul Apărării de la Moscova.

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate