marți, octombrie 4, 2022
AcasăAgenda ZileiIohannis: Statul român trebuie resetat

Iohannis: Statul român trebuie resetat

Statul român trebuie resetat, a declarat Klaus Iohannis care a cerut partidelor de la Putere şi din Opoziţie să îşi schimbe abordarea faţă de funcţia publică. 

„România puternică înseamnă consolidarea instituţiilor statului, iar eu pun acest obiectiv în prim plan. Statul român trebuie resetat, cu profesioniştii pe care îi are şi pe care îi poate atrage şi cu o conducere politică ce înţelege care îi este rolul – acela de a întări statul şi nu de a-l slăbi, de a îmbunătăţi serviciile publice şi de a proteja cetăţenii şi a le garanta o viaţă mai sigură şi mai prosperă aici, în ţara lor”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni, după şedinţa CSAT. 

Potrivit lui, pe termen mediu, soluţia este de a depolitiza tot aparatul de stat în zonele în care este nevoie de profesionişti.

„Aceasta nu este o prioritate doar pentru un partid, ci pentru toate. Le cer şi celor care sunt acum la Putere, dar şi celor din Opoziţie să îşi schimbe abordarea faţă de funcţia publică. În caz contrar, se va continua la nesfârşit cu mecanismul pleacă ai noştri – vin ai noştri şi oamenii competenţi sunt ţinuţi pe margine sau, mai grav, alungaţi din ţară”, a transmis şeful statului. 

Statul român trebuie resetat, încrederea cetățeanului, recâștigată 

„Cetăţeanul trebuie să-şi recâştige încrederea în stat şi în instituţii, să se simtă protejat în ţara sa, iar un prim pas obligatoriu este eliminarea definitivă din sistem a celor care nu îşi fac această datorie”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni după şedinţa CSAT. 

Drama de la Caracal ne arată unde este dus statul, cu instituţiile lui, atunci când pe primul loc sunt puse salvarea şi protejarea infractorilor şi când deschiderea porţilor închisorilor devine grija decidenţilor politici. 

„Modificările aduse Legilor justiţiei, valul de pensionări din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională, recursul compensatoriu, toate acestea au generat grave vulnerabilităţi la adresa securităţii naţionale, cu efecte dintre cele mai dramatice pentru siguranţa oamenilor. Am ajuns aici pentru că guvernele din ultimii ani au umplut ţara de incompetenţi în funcţii, au dat afară prea mulţi profesionişti, au pus în schimb slugi şi oameni incapabili”, a adăugat Iohannis. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate