joi, septembrie 21, 2023
AcasăAgenda Zilei”Israelul este o țară bananieră” ar fi spus reprezentanți ai Pfizer, iritați...

”Israelul este o țară bananieră” ar fi spus reprezentanți ai Pfizer, iritați că israelienii n-au achitat 2,5 milioane doze de vaccin

Pfizer a refuzat să livreze Israelului ultima tranșă de 700.000 de doze de vaccin împotriva coronavirusului, programată pentru duminică, pe motiv că această țară nu a achitat ultimele 2,5 milioane de doze furnizate până acum – informează The Jerusalem Post.

Reprezentanții Pfizer s-a declarat îngrijorați de faptul că guvernul de tranziție de la Tel Aviv, condus de Benjamin Netanyahu, nu va mai face plățile și compania nu dorește să fie păgubită. Ei au mai spus că este de neînțeles cum poate apărea o astfel de situație într-o țară organizată – scrie cotidianul israelian.

Mai mult, susține aceeași sursă, radioul armatei israeliene – Army Radio, – a difuzat o știre conform căreia anumiți angajați ai Pfizer, referindu-se la instabilitatea politică din acestă țară, a numit Israelul  ”țară bananieră”.

După cum se știe, în Israel tocmai a fost organizat al patrulea tur de scrutin parlamentar în doi ani.

Până acum, în campania de vaccinare în masă declanșată, Israelul a plătit deja pentru 10 milioane de vaccinuri primite și a cheltuit până acum, conform unor informații furnizate de Knesset, 2,6 miliarde de Shekeli (785 milioane dolari) pentru vaccinurile împotriva coronavirusului. (circa 27 milioane de doze de vaccinuri Pfizer, Astra-Zeneca și Moderna). Cu toate acestea, ar mai fi nevoie de încă 3,5 miliarde shekeli pentru alte 36 milioane de doze de vaccin Pfizer.

Problema financiară reclamată de Pfizer, care este reală, a survenit ca urmarea unei neînțelegeri între Netanyahu și ministrul apărării Benny Gantz, pe tem numirii unui ministru al justiției.

Până acum, Israelul a vaccinat împotriva coronavirusului aproximativ 5,2 milioane de cetățeni, dintre care 4,8 milioane cu ambele doze.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate