marți, august 16, 2022
AcasăAgenda ZileiKelemen Hunor: Marea majoritate a sporurilor, desființată de anul viitor

Kelemen Hunor: Marea majoritate a sporurilor, desființată de anul viitor

Marea majoritate a sporurilor acordate în prezent bugetarilor vor fi desfiinţate, începând cu anul viitor, a declarat vicepremierul Kelemen Hunor. Sporurile ar putea fi înlocuite de premii pentru cei care fac performanţă şi sunt eficienţi.

„Urmează un proiect de lege prin care toate sporurile vor fi discutate şi marea majoritate a sporurilor vor fi anulate, fiindcă nu se poate prin ordonanţă de urgenţă. Trebuie o analiză foarte serioasă. În acest an sporurile rămân în venitul de bază. Marea majoritate a sporurilor trebuie să dispară şi eventual pentru ordonatorii principali de credite trebuie lăsată posibilitatea de a da premii pentru cei care au performanţă, pentru cei care au eficienţă şi atunci se poate diferenţia între oameni care îşi fac treaba aşa cum trebuie. Dar e nevoie de o analiză. Nu se poate face într-o lună de zile o asemenea analiză şi nu se poate prin ordonanţă de urgenţă”, a declarat Kelemen Hunor, la Realitatea Plus.

Potrivit lui, a fost o discuţie lungă în coaliţie privind sporurile bugetarilor şi că este convins că de anul viitor aceste sporuri nu vor mai exista.

Marea majoritate a sporurilor dispare pentru că nu sunt bani

Pe de altă parte, celălalt vicepremier, Dan Barna, spune că propunerea de buget pentru anul 2021 este „una închegată”.

„Propunerea de buget este una închegată, este una care respectă aceste obiective pe care România şi le-a propus, un deficit de 7,16%. Nu vom depune, evident, nici noi amendamente, tocmai pentru că acest buget este un buget necesar pentru ca România să poată să intre într-o logică de stabilizare şi apoi de creştere economică începând cu a doua parte a anului, în momentul în care şi campania de vaccinare va progresa semnificativ şi vom putea vorbi uşor-uşor la România de dinainte de pandemie”, a declarat Dan Barna, la B1 Tv.

El a susţinut că trebuie făcute investiţii şi că oamenii înţeleg că în lipsa acestora, nu sunt suficienţi bani la buget pentru mărirea pensiilor, alocaţiilor şi salariilor.

„Toţi cetăţenii acestei ţări înţeleg că nu mai putem să cheltuim bani pe care nu-i avem. Marea majoritate a oamenilor înţeleg că dacă România nu face investiţii, dacă România nu construieşte autostrăzi, dacă România cu construieşte acele spitale regionale, dacă România nu-şi susţine mediul economic, n-au de unde să existe bani pentru creşterea legitimă a pensiilor, a salariilor, a alocaţiilor pentru copii. Investiţiile sunt necesare tocmai pentru a putea apoi să creştem pensiile şi salariile şi alocaţiile în general”, a spus Dan Barna.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate