sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăAgenda ZileiLiban: Hezbollah anunţă lansarea a zeci de rachete asupra unor poziţii israeliene

Liban: Hezbollah anunţă lansarea a zeci de rachete asupra unor poziţii israeliene

Gruparea şiită libaneză Hezbollah, susţinută de Iran, a anunţat vineri că a lansat „zeci de rachete” asupra unor poziţii israeliene, ca răspuns, potrivit grupării, la atacurile israeliene în sudul Libanului, relatează AFP.

Luptătorii Hezbollah au atacat „poziţii de artilerie inamice (…) cu zeci de rachete de tip Katiuşa”, a indicat gruparea într-un comunicat, adăugând că este vorba „de un răspuns la atacurile inamicului împotriva (…) satelor din sud şi a caselor civile”.

Grupul libanez Hezbollah a declarat vineri că a vizat un site israelian din apropierea graniței cu Liban, relatează Agenția Anadolu.

Într-o declarație, grupul a spus că luptătorii săi „au vizat site-ul Mesgav Am (în nordul Israelului) cu arme adecvate și l-au lovit direct”.

Între timp, Agenția Națională de Știri oficială din Liban a raportat că bombardamentele de artilerie israeliană au vizat cartiere rezidențiale din orașul de graniță Houla.

Regiunea Orientului Mijlociu şi SUA sunt în alertă în legătură cu un posibil atac din partea Iranului încă din 1 aprilie, când presupuse avioane de război israeliene au bombardat consulatului iranian din Siria.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a promis măsuri împotriva Israelului, în timp ce gruparea armată Hezbollah din Liban a declarat că atacul israelian a fost un „punct de cotitură” şi că sprijină dreptul Iranului de a „pedepsi” Israelul.

Un responsabil militar de rang înalt iranian ucis în raidul de la Damasc era membru al celei mai înalte structuri a Hezbollah-ului libanez pro-iranian, a declarat o sursă apropiată acestei mişcări.

Este vorba de generalul Mohammad Reza Zahedi, un comandant superior al Corpului Gărzilor Revoluționare Iraniene (IRGC).

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate