marți, aprilie 23, 2024
AcasăAgenda ZileiLiberalii vor depune proiectul de modificare a Constituţiei legat de referendum

Liberalii vor depune proiectul de modificare a Constituţiei legat de referendum

Partidul Naţional Liberal va depune proiectul de modificare a Constituţiei pentru transpunerea rezultatului referendumului, aşa cum a fost asumat la Cotroceni alături de preşedintele Klaus Iohannis, săptămâna viitoare, în sesiunea parlamentară extraordinară, a declarat liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan. 

„Susţin de mulţi ani că fragmentarea Opoziţiei a fost cel mai mare ajutor pentru PSD şi proxy-ul său ALDE. Ar merita însă să ne asigurăm că înţelegem cu toţii răul imens pe care PSD şi ALDE îl fac României. PSD şi ALDE vor lăsa ţara înglodată în datorii, cu probleme grave în toate domeniile, cu o administraţie politizată, împovărată de mii de firme de partid, firme căpuşă ale baronilor care parazitează bugetele publice. Ţara va avea nevoie de bani după o guvernare de prădători. Doar o guvernare clară de dreapta, orientată spre dezvoltare, creştere şi modernizare poate genera resursele necesare după ce PSD-ul a secat ţara de bani şi a abramburit toate domeniile. Aşadar, cred că un acord politic nu trebuie să înceapă cu negocieri de funcţii, ci cu o discuţie despre valori şi obiective comune. Eu, personal, aş vrea să ştiu dacă discutăm despre o viitoare guvernare de dreapta, necontaminată de teme false şi ferită de orice temeri cu privire la ce e de făcut”, a declarat Turcan.

Proiectul de modificare a Constituţiei

Potrivit ei, o guvernare fermă, care să îşi asume obiective foarte precise de modernizare a sănătăţii, a educaţiei, de stimulare a investiţiilor străine masive, de reducere a birocraţiei în relaţia cu statul, pe lângă multele măsuri de corectare a nenorocirilor făcute de PSD şi ALDE în economie şi justiţie. 

„Nu în ultimul rând, cred că e important să ştim dacă avem aceeaşi înţelegere asupra relaţiilor externe, în sensul în care şi colegii de la USR PLUS sunt necondiţionat în favoarea strângerii relaţiilor atât în interiorul Uniunii Europene, cât şi cu Statele Unite ale Americii, partenerul strategic al României. Un semnal puternic poate fi dat semnând proiectul de modificare a Constituţiei pentru transpunerea rezultatului referendumului, aşa cum a fost asumat la Cotroceni alături de preşedintele Klaus Iohannis. Săptămâna viitoare, în sesiunea extraordinară, putem depune acest proiect de lege care să plece apoi la CCR pentru verificarea de constituţionalitate”, a susţinut Raluca Turcan. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate