marți, octombrie 4, 2022
AcasăAgenda ZileiPMP după consultări: Alegeri în două zile pentru diasporă și transpunerea rapidă...

PMP după consultări: Alegeri în două zile pentru diasporă și transpunerea rapidă a referendumului

Doar două idei s-au desprins de la PMP după recentele consulări pe care partidul le-a avut la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis: alegeri în două zile pentru diasporă și transpunerea rapidă a referendumului, potrivit liderului PMP, Eugen Tomac. 

PMP a susţinut organizarea votului în diaspora pe parcursul a două zile, astfel că, în acest mod, vor avea ocazia să voteze toții românii care sunt în afară fără a mai fi umiliți la cozi interminabile.  

„La discuţiile cu domnul preşedinte Klaus Iohannis, am informat Administraţia Prezidenţială că Partidul Mişcarea Populară cere vot în două zile pentru diaspora. Partidul nostru a şi depus în Parlament o iniţiativă legislativă în acest sens. Considerăm că alegerile prezidenţiale trebuie bine pregătite şi, în acest sens, propunerea noastră este să se organizeze vot anticipat. Românii din afară să aibă dreptul să voteze timp de două zile, de sâmbătă dimineaţa, până duminică seara”, a spus Tomac. 

Totodată, acesta a mai susținut că PMP vrea transpunerea cât mai rapidă în lege a rezultatului referendumului din 26 mai, precizând că, la modificarea Constituţiei, trebuie să se ţină cont şi de consultarea naţională din 2009. 

„Punctul nostru de vedere este foarte clar: PMP cere ca rezultatul referendumului să fie transpus cât mai rapid în lege şi vom susţine acest demers în Parlament. Considerăm că, atunci când se vor produce modificările Constituţiei, să se ţină cont şi de referendumul din 2009. Credem că această instituţie – referendumul – nu trebuie neglijată şi trebuie respectată voinţa cetăţenilor. Avem nevoie de un Parlament de 300 de membri”, a spus Eugen Tomac, la finalul consultărilor cu şeful statului. 

În momentul de față, la consultări la Cotroceni se află cei de la LADE, care înainte de alegeri au refuzat să vină la consultări pentru referendum spunând că în acest fel ei boicotează. 

Ieri, la Palatul Cotroceni, au fost liberalii care au declarat că susțin orice inițiativă legată de schimbarea Constituției legată de referendum

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate