sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiLiberalii vor să interzică amnistia și grațierea pentru fapte de corupție

Liberalii vor să interzică amnistia și grațierea pentru fapte de corupție

Liberalii vor elabora un proiect de modificare a legii penale pentru interzicerea amnistiei şi graţierii pentru fapte de corupţie, a anunțat preşedintele PNL, Ludovic Orban, care a afirmat că decizia CCR cu privire la proiectul de revizuire a Legii fundamentale este stranie. 

„Am analizat situaţia creată în urma deciziei stranii a Curţii Constituţionale, care nu a acceptat ca decizia luată de cetăţeni în cadrul referendumului din 26 mai de a interzice amnistia şi graţierea să fie cuprinsă în proiectul de revizuire a Constituţiei. Aşteptăm motivarea. Decizia pe care am luat-o este foarte simplă: pentru noi voinţa cetăţenilor este literă de lege şi proiectul de revizuire a Constituţiei va merge mai departe în dezbaterea parlamentară, fără articolele respective, urmând ca după apariţia motivării CCR să elaborăm un proiect de lege de modificare a legii penale astfel încât în legea penală să includem această decizie pe care au luat-o cetăţenii români de a interzice amnistia şi graţierea pentru faptele de corupţie”, a declarat Orban după şedinţa Biroului Executiv al PNL. 

Curtea Constituţională a discutat săptămâna trecută pe marginea respectării dispoziţiilor constituţionale în cazul celor două proiecte de revizuire a Constituţiei depuse în Parlament după referendumul din 26 mai.

Aprecierea oportunităţii măsurilor de amnistie şi graţiere colectivă ori individuală revine Parlamentului, respectiv preşedintelui României şi nu poate fi impusă o interdicţie generală de acordare a acestora în privinţa anumitor infracţiuni, a stabilit CCR.

În urmă cu o săptămână, Raluca Turcan afirma că decizia CCR cu privire la proiectul de revizuire a Constituţiei depus de PNL este ciudată şi pare a fi în favoarea infractorilor. 

„Decizie ciudată a CCR. Din nou pare a fi în favoarea infractorilor. Asemenea celei precedente, prin care, la cererea lui Florin Iordache, marii infractori au avut câştig de cauză. PNL nu renunţă să transpună votul la referendum în lege. 6,5 milioane de voturi nu pot fi ignorate. Aşteptăm motivarea CCR şi redepunem la Parlament proiectul fără aspectele criticate de CCR”, a scris pe contul său de Facebook, Raluca Turcan. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate