miercuri, februarie 8, 2023
AcasăAgenda ZileiPSD își bate joc de voința poporului. Nu vrea să aplice decizia...

PSD își bate joc de voința poporului. Nu vrea să aplice decizia referendumului

PSD își bate joc de voința poporului și nu vrea să aplice decizia referendumului, acest lucru reieșind din spusele ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, care a declarat că nu sunt prevăzuţi bani în bugetul de anul acesta pentru referendumul de modificare a Constituţiei. 

„Dacă domnul preşedinte va identifica şi banii necesari, foarte bine. Nu se spune când. Oamenii au votat, foarte bine, facem acest lucru, dar când anume nu se spune. Şi, dacă se doreşte în acest an, trebuie să spună cine decide lucrul ăsta şi de unde se iau banii pentru referendum. Pentru că banii nu sunt prevăzuţi pentru al doilea referendum în bugetul de anul acesta. Poate să fie anul viitor, de ce nu?”, a declarat Teodorovici. 

Voința poporului, bună de ignorat 

Acesta spune că, dacă se decide organizarea unui referendum, ceea ce este normal, trebuie să se facă într-o altă perioadă decât aceea în care se desfăşoară un anumit tip de alegeri, fie că sunt locale sau prezidenţiale sau de altă natură.

Potrivit lui Iohannis, este bine ca referendumul pentru modificarea Constituţiei să fie organizat odată cu primul sau al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. 

„Sigur, s-au grăbit unii politicieni, care au şi boicotat acest referendum, să ne spună că există cică o recomandare dată de Comisia de la Veneţia să nu se organizeze alte forme de scrutin împreună cu alegerile. Ţin să informez opinia publică că această recomandare nu există. Deci, nu există o recomandare dată de Comisia de la Veneţia pentru a evita suprapuneri. Deci, putem fără niciun fel de problemă să organizăm referendumul împreună cu prezidenţialele. Şi, ca o notă de subsol, este foarte curios că exact unii politicieni care sunt foarte nemulţumiţi că vin GRECO şi Comisia de la Veneţia să le dea lecţii folosesc argumentul că de la Comisia de la Veneţia ni s-a spus să nu organizam împreună alegeri cu referendum. Iată un exemplu trist de abordare duplicitară din partea unor politicieni români”, a afirmat preşedintele, la Palatul Cotroceni. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate