joi, septembrie 29, 2022
AcasăAgenda ZileiLiviu Dragnea se visa președinte PSD, din pușcărie. Tribunalul a decis

Liviu Dragnea se visa președinte PSD, din pușcărie. Tribunalul a decis

Liviu Dragnea se visa președinte PSD, din pușcărie, dar din păcate pentru el, Tribunalul Bucureşti a admis cererea PSD de modificare a statului partidului şi de înregistrare a noii conduceri, rezultată în urma congresului din 29 iunie. 

În principiu, condamnatul Liviu Dragnea contesta modul în care s-au făcut ultimele alegeri din partid, cerând instanței să anuleze alegerile prin care Viorica Dăncilă a fost aleasă președintele PSD.

Pe de altă parte, instanţa a respins cererea de intervenţie depusă de fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, însă decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. 

„Admite cererea PSD. Încuviinţează modificările. Respinge cererile de intervenţie. Cu apel”, se arată în decizia instanţei, 

La începutul lunii iulie, PSD a depus la Tribunalul Bucureşti o cerere care are ca obiect „modificări acte constitutive – statut – organe de conducere”, respectiv înregistrarea în Registrul partidelor politice a modificărilor de statut şi alegerea noii conduceri, ca urmare a congresului din 29 iunie, când Viorica Dăncilă a fost aleasă în funcţia de preşedinte al PSD. 

În cadrul procesului au fost depuse două cereri de intervenţie, printre care una formulată de Liviu Dragnea, aflat în penitenciar. Cererea lui Dragnea are legătură cu dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care fostul lider social democrat a fost condamnat la trei ani şi jumătate închisoare. 

Fostul preşedinte al PSD mai susţine posibilitatea dizolvării PSD, deoarece la congresul din 29 iunie au votat şi reprezentanţii PSD Teleorman. Singurul care încă-i mai ia apărarea lui Liviu dragnea este Codrin Ștefănescu. 

„Aici nu e vorba de nicio lovitură sau de vreo răzbunare a lui Dragnea. Avem de-a face cu un demers în interesul legii şi al clientului, în condiţiile următoare.  În acest dosar, avocaţii trebuie să facă tot ceea ce este legal şi constituţional în interesul clientului lor. Acest demers vine pe baza unor legi care sunt în vigoare şi nu au de-a face cu chestiuni legate de partid. Aici nu e atacat Congresul, Viorica Dăncilă sau Fifor”, a declarat Codrin Ştefănescu, potrivit site-ului Antena 3.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate