sâmbătă, decembrie 9, 2023
AcasăAgenda ZileiLiviu Dragnea voia suspendarea procedurii de tragere la sorţi a noilor judecători

Liviu Dragnea voia suspendarea procedurii de tragere la sorţi a noilor judecători

Liviu Dragnea a solicitat Instanţei supreme suspendarea procedurii de tragere la sorţi a noilor judecători din completurile de cinci magistraţi, asta după ce, tot el, a declanșat toată „revoluția” alegerii celor 5 judecători din completul de judecată.  

Solicitarea a fost depusă vineri dimineaţa, potrivit Agerpres. Dragnea solicita ca tragerea la sorţi să fie realizată în conformitate cu decizia CCR de miercuri. De asemenea, Dragnea a solicitat anularea hotărârii Colegiului de conducere de la Instanţa supremă, prin care s-a decis tragerea la sorţi a completurilor de cinci. 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a desemnat prin tragere la sorţi, azi, în şedinţă publică, membrii completurilor de cinci judecători pentru anul 2018, după decizia Curţii Constituţionale. 

În urma tragerii la sorţi, Completul 1 penal este format din: Rodica Cosma, Valentin Horia Şelaru, Simona Cristina Neniţă, Francisca Maria Vasile şi Ioana Alina Ilie. Acest complet are pe rol, printre altele, dosarul DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în prima instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare. 

Al doilea complet de judecată este format din Lavinia Lefterache, Ionuţ Matei, Gheorghe Aurel Ilie, Ştefan Pistol şi Ioana Bogdan. Supleanţi sunt: Oana Burnel, Rodica Aida Popa, Maricela Cobzariu, Leontina Şerban, Ilie Iulian Dragomir. 

Acest complet de judecată are pe rol dosarele în care sunt judecaţi, printre alţii, Călin Popescu-Tăriceanu, Sebastian Ghiţă şi Iulian Bădescu, dar şi Cristian David. 

Curtea Constituţională a admis o sesizare a premierului Viorica Dăncilă şi a decis că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de 5 judecători. 

CCR a dispus că Instanţa supremă trebuie să ia de îndată măsurile necesare pentru constituirea completurilor de 5, în sensul desemnării prin tragere la sorţi a tuturor membrilor acestor completuri. 

Până la decizia CCR, erau traşi la sorţi doar patru judecători din aceste completuri, iar al cincilea era membru de drept, fiind, după caz, preşedintele sau vicepreşedintele Instanţei supreme, respectiv şeful Secţiei civile sau penale.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate