sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiProiect european pentru lupta anti-corupție din administrația locală

Proiect european pentru lupta anti-corupție din administrația locală

Un proiect european privind creşterea gradului de conştientizare a pericolului pe care îl reprezintă actul de corupţie la nivelul administraţiei publice locale, în valoare de circa 362.000 de lei, va fi implementat în următorul an de către Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj. 

Proiectul „Sălajul spune NU corupţiei!” a fost semnat de viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministru al dezvoltării regionale şi administraţiei publice şi de preşedintele CJ, Tiberiu Marc. 

„Obiectivul general al proiectului constă în creşterea gradului de conştientizare a pericolului pe care îl reprezintă actul de corupţie la nivelul administraţiei publice locale”, potrivit reprezentanților Consiliului Județean.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  • creşterea gradului de conştientizare şi a nivelului de educaţie anticorupţie pentru personalul din cadrul Consiliului Judeţean Sălaj şi pentru aleşi locali din judeţ;
  • prevenirea şi combaterea corupţiei în cadrul Consiliului Judeţean Sălaj prin constituirea şi consolidarea cadrului procedural existent;
  • creşterea gradului de conştientizare publică prin organizare de campanii de educaţie anticorupţie la nivelul instituţiilor şi serviciilor publice aflate în subordinea Consiliului Judeţean Sălaj şi la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Sălaj.  

Valoarea totală a proiectului este de 362.565 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă este de 355.314 lei, iar contribuţia judeţului Sălaj este 7.251 lei. Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de 13 luni de la data semnării contractului.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate