vineri, mai 27, 2022
AcasăAdministrație publicăLiviu Gabriel Nicolicea, fratele lui Eugen, a fost îndepărtat din funcția de...

Liviu Gabriel Nicolicea, fratele lui Eugen, a fost îndepărtat din funcția de administrator special al Uzinei Automecanica Moreni, de ministrul Claudiu Năsui

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunțat, marți, desființarea altor trei sinecuri de ”speciali” din subordine. Este vorba de ”administratorii speciali pentru privatizare” din cadrul companiilor de stat Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir şi Uzina Automecanica Moreni. Printre ”specialii” dați afară de Năsui se află și Liviu Gabriel Nicolicea, fratele fostului parlamentar PSD Eugen Nicolicea.

Ministrul susține că administratorii speciali ai celor trei companii, care ar fi trebuit să le pregătească pentru privatizare, n-au făcut nimic pentru asta în ultimul deceniu, ci doar au perpetuat pierderile, inclusiv prin sumele uriașe încasate ca salarii în acești ani. Sinecuriștii speciali din industria de armament aveau salarii între 10.000-16.000 de lei, iar interesul lor era ca societățile să nu fie privatizate, sau eficientizate, pentru că altfel, dacă și-ar fi făcut treaba, ei și-ar fi pierdut posturile.

Sinecuristul Nicolicea de la Moreni, este fratele ”special” al lui Eugen Nicolicea

Liviu Gabriel Nicolicea (2016)

Cei vizați de decizia ministrului Economiei sunt administratorii speciali Muntean Emil Nicolae (Uzina Mecanica Cugir), Apolzan Mihai (Fabrica de arme Cugir) și NICOLICEA Liviu Gabriel (Uzina Automecanică Moreni).

Dintre sinecuriștii speciali dați afară, marți, de ministrul Năsui, se detașează cel de la Uzina Automecanică Moreni, Liviu Gabriel Nicolicea, care este fratele unuia dintre cei mai toxici foști parlamentari PSD, Eugen Nicolicea.

Potrivit CV-ului de pe pagina oficială a instituției, Liviu Gabriel Nicolicea este locotenent colonel (r), iar din 2001 este expert în cadrul MAI la Corpul de Control al ministrului. El se declară apolitic, pe siteul instituției, deși, in realitate, situația sa politică este deja tranșată de foarte mulți ani, ultima orientare fiind, desigur, PNL.

Liviu Gabriel Nicolicea (CV, pag1)

Astfel, în perioada 2008-2012, el a fost consilier județean și vicepreședinte al Consiliului Județean Mehedinți, în perioada 2012-2016 a fost viceprimar și primar interimar în Drobeta Tr. Severin, iar în perioada 2016-2020 a fost consilier local în Drobeta Tr. Severin. De asemenea, Liviu Nicolicea a fost plasat și în funcția de consilier al directorului general de a CONPET SA.

Desigur, Liviu Gabriel Nicolicea este, cum altfel?, doctor în științe militare, la fel ca toți șmecherii speciali ai patriei.

fragment din CV-ul lui Liviu Gabriel Nicolicea

Liviu Nicolicea deține, alături de fratele său, Eugen Nicolicea, firma Galaxy SRL, proprietara postului de radio-televiziune Galaxy, care, potrivit dezvăluirilor făcute de pe Facebook de Septimius Pârvu, a primit peste un milion de lei de la Guvern, prin campania anti-COVID. Soția lui, Manuela Amina, este administratorul firmei Galaxy SRL.

Schema afaceri frații Eugen și Liviiu Gabriel Nicolicea (sursa foto: termene.ro)
Guvernul PNL a băgat în buzunarul fraților Nicolicea peste 1 milion lei pentru campania anti-Covid

Sinecuri speciale desființate la foc automat

În ultima săptămână, ministrul Claudiu Năsui a mai desființat alte cinci astfel de sinecuri, din fruntea societăților Băița SA, Uzina Mecanică Plopeni, Uzina Mecanică București, Tohan și Carfil.

Potrivit lui Năsui, administratorul special pentru privatizare este o categorie de sinecuri apărută în 2002 și care a dăinuit până azi.

”În 2002 a apărut o nouă categorie de sinecuri. Statul a inventat o nouă categorie de administrator al unei societăți: administratorul „special” pentru privatizare. În teorie, această funcție trebuia să aibă grijă de aceste companii și să le pregătească pentru privatizare. În practică, niște oameni și-au luat bani în fiecare lună, nefăcând aproape nimic timp de ani de zile. De ce nu au făcut nimic? Pentru că ei își au salariu atât timp cât nu se privatizează compania. Deci de ce s-ar fi grăbit? 19 ani mai târziu, companiile nu sunt nici privatizate și arată și dezastruos” – susține ministrul Claudiu Năsui.

„Eliberăm din funcţie alţi administratori ”speciali”. De data aceasta este vorba de administratorii ”speciali” a 3 companii de stat: Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir şi Uzina Automecanica Moreni. Salariile lor erau de 10.874 lei, 14.630 lei şi 16.142 lei pe lună” – a anunțat, marți, Claudiu Năsui pe Facebook.

Emil Nicolae Muntean și Mihai Apolzan

Cât de bine erau administrate aceste companii? – se întreabă el.

”Automecanica Moreni face pierderi an de an (între 8 și 7 milioane de lei) și are capitaluri proprii negative, adică mai multe datorii decât active. Celelalte două sunt, de asemenea, pe pierderi. Cu rezultate operaționale care s-au înrăutățit anul trecut față de 2019. Pe scurt, tipic companii de stat, care trăiesc din banii contribuabililor” – scrie Năsui.

Acești administratori speciali nu făceau absolut nimic, mai spune al.

”Conform legii, ei ar fi trebuit să pregătească aceste companii pentru privatizare. În realitate, statul român nu a mai privatizat nimic de peste un deceniu. Toate sunt „ale noastre”, adică căpușate în continuu de mafii de partid. Fac pierderi. Acumulează datorii. După care șterg datoriile și o iau de la capăt. Acum este momentul să oprim jaful din banii contribuabilului” – a mai anunțat ministrul Economiei.

Iată postarea ministrului Năsui:

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate