sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăAgenda Zilei„S-a încercat o lovitură de stat”- Dăncilă despre protestul din 10 august

„S-a încercat o lovitură de stat”- Dăncilă despre protestul din 10 august

Încercarea de a intra prin violenţă în clădirea Guvernului reprezintă un lucru de neacceptat şi seamănă cu o lovitură de stat, a declarat preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, referindu-se la evenimentele din 10 august

„În momentul în care se încearcă intrarea în Guvernul României, se forţează intrarea în Guvernul României, eu cred că acest lucru seamănă cu o lovitură de stat. Poate cei care au fost în Piaţa Victoriei au reclamat anumite lucruri, poate aveau dreptate… Nu ştiu acest lucru, eram în concediu, dar eu ştiu un lucru, că au încercat să intre în clădirea Guvernului României. Uitaţi-vă la orice stat membru UE. Dacă cineva forţează şi încearcă să intre în Guvernul României, cum aţi cataloga acest lucru? (…) În momentul în care prin violenţă încerci să intri în clădirea Guvernului, acest lucru este de neacceptat. Eu nu ştiu cine a greşit. Să plătească. Am înţeles că sunt dosare, se cercetează… Cine a greşit de o parte şi de alta trebuie să plătească. Nu am nicio suspiciune. Nu cred că este normal să judec eu de o parte sau de alta. Avem justiţie şi justiţia va stabili vinovaţii, dar ceea ce mi s-a părut anormal este ca să forţezi şi să intri în clădirea Guvernului. Azi intră în clădirea Palatului Victoria prin forţă, mâine forţează să intre în Cotroceni. Acest lucru este de neacceptat şi nicăieri nu este acceptat acest lucru. Şi am văzut, au fost imagini, sunt documente care atestă acest lucru”, a afirmat premierul, la Digi 24. 

Lovitură de stat amestecată cu exces de zel și violențe 

Potrivit Vioricăi Dăncilă, justiţia trebuie să sancţioneze atât forţele de ordine care au dat dovadă de exces de zel, cât şi pe cei care au agresat-o pe jandarmeriţă. 

„Eu nu am spus că toţi din piaţă au avut această intenţie, dar au existat persoane care au forţat, s-au comportat într-un mod violent şi cred că acest lucru este de necontestat şi au vrut să intre în clădirea Guvernului. Uitaţi-vă puţin la ce s-a întâmplat cu ‘vestele galbene’ în Franţa. Deci, haideţi să facem un pic de comparaţie şi să vedem: li se permitea să intre în clădirea guvernului sau în altă parte prin forţă? Nicăieri în lume nu este permis acest lucru. Jandarmeria trebuie să îşi facă datoria. Dacă unii au avut exces de zel, sunt convinsă că justiţia îi va sancţiona. Am această convingere şi trebuie să fie aşa. Dar cred că aceste sancţiuni trebuie să existe şi de o parte şi de alta. Pentru noi este important ca legea să fie respectată, indiferent dacă e în cadrul forţelor de ordine sau sunt cetăţeni”, a mai spus Dăncilă. 

În ce priveşte documentele care ţin de intervenţia Jandarmeriei, Dăncilă a precizat că i se pare ilogic ca procurorii să nu aibă acces la ele. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate