vineri, septembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiMafia gunoiului: Clotilde Armand susține că Primăria Sectorului 1 este ținută captivă...

Mafia gunoiului: Clotilde Armand susține că Primăria Sectorului 1 este ținută captivă într-un contract de salubrizare care, legal, nu există

Clotilde Armand, Primarul Sectorului 1 al Capitalei, a anunțat, vineri, că nu există un contract legal încheiat între Primăria Sectorului 1 și firma care a monopolizat, pentru 25 de ani, salubrizarea în acest sector.

”Astăzi am aflat ceva incredibil: Contractul dintre Primăria Sectorului 1 și Compania Romprest Service S.A. NU EXISTĂ! Da, ați citit bine. Înțeleg că domnul premier s-a poziționat public cerând ambelor părți (primărie și companie) să respecte înțelegerile contractuale (reguli făcute în 2008 de PNL). Dar ce ne facem dle. premier dacă nu există contract?!”  – a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Două sentințe judecătorești definitive și irevocabile au constatat că acest contract a fost încheiat fraudulos și l-au ANULAT” –  dezvăluie primarul Sectorului 1.

Potrivit primarului, a existat totuși un contract încheiat între cele două părți, numai că procedura de achiziție în urma căreia s-a încheiat contractul a fost anulată, în două rânduri, prin două sentințe judecătorești definitive.

Prima sentință a fost dată în anul 2008, chiar în ziua în care s-a semnat contractul aflat în discuție:

”Exact în ziua în care fostul primar Andrei Chiliman semna contractul, 30 iunie 2008, Curtea de Apel București anula definitiv și irevocabil întreaga procedură de achiziție, deoarece încălca directivele comunitare și jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene în cazul contractelor de concesiuni de servicii. În plus, contravenea flagrant Legii 273/2006 privind finanțele publice locale”. – scrie Clotilde Armand.

A doua sentință, continuă primarul, a fost dată în anul 2011.

”Curtea de Apel Brașov a dat, pe 22 martie 2011, cea de-a doua decizie definitivă și irevocabilă: Dispune anularea anunțului de participare nr. 40433/ 08.12.2007 publicat în SEAP de către Primăria Sectorului 1 București, a documentației de atribuire și a procedurii de atribuire prin licitație deschisă a contractului “Prestări servicii- activități ale salubrizare pe raza administrativă a Sectorului 1” cod CPV 90121000-1 și 90210000- 2. A fost confirmată, încă o dată, încheierea fără nicio bază legală a contractului de salubrizare de la nivelul Sectorului 1.”

Astfel, spune Clotilde Armand, ”contractul Romprest a fost semnat în disprețul Justiției, cu aprobarea PSD și PNL. Și cu o tăcere din partea partidelor politice de peste 10 ani. Nimeni nu a scos o vorbă despre asta”

Cine ne dă banii înapoi pentru cei 12 ani în care am plătit cel mai scump serviciu de salubrizare din România și câți funcționari publici, primari și viceprimari trebuie să răspundă în fața Justiției? –  se întreabă, re

toric, primarul Sectorului 1, care anunță că a demarat o acțiune în instanță pentru clarificarea acestui caz inedit, în care cel mai important sector al Capitalei este ținut captiv într-un contract oneros, care aduce mari prejudicii atât bugetului primăriei, cât și sutelor de mii de locuitori ai săi.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate