marți, iulie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiJustițieMafia PNL: Liberalul Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, a fost din...

Mafia PNL: Liberalul Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, a fost din nou ”călcat” de procurorii DNA

Procurorii DNA însoțiți de jandarmi efectuează, joi, percheziții în patru locații din Iași, printre care și biroul liberalului Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, într-un nou dosar de corupție.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în perioada februarie – august 2021.

”În cursul zilei de 23 septembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în patru locații situate pe raza județului Iași, din care trei la sediul unor instituții publice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea  Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.” – se anunță în comunicatul DNA.

Potrivit publicației Reporter de Iași, ”ancheta ar viza fie schimbul de terenuri Eternitate-Cicoarei, fie domeniul de la Sculeni al familiei Alexe. O altă ipoteză este verificarea unor concursuri de angajare aranjate. Ipoteza este ca nu e vorba de Dosarul „Tabla„, unde Costel Alexe era implicat pe persoana fizica, prin soția sa și prin firma familiei, fără legatură cu Consiliul Județean”.

În Dosarul ”Tabla”, Costel Alexe este cercetat de procurorii DNA pentru că, în calitate de ministru al Mediului, ar fi primit mită 22 de tone de tablă (tablă cutată, țeavă pătrată, țeavă rectangulară și rulouri de tablă), în valoare de 103.000 lei, pentru alocarea către o fabrică de certificate de emisii de gaze cu efect de seră.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate