marți, iulie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiMaia Sandu, președintele Republicii Moldova, a dizolvat Parlamentul și a anunțat alegeri...

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a dizolvat Parlamentul și a anunțat alegeri anticipate pe 11 iulie 2021

Maia Sandu, președintele Repubicii Moldova, a semnat miercuri decretul de dizolvare al Parlamentului și a stabilit alegeri anticipate pentru 11 iulie 2021.

Decizia a venit la foarte scurt timp după ce Curtea Constituțională a Moldovei a declarat neconstituțională instituirea stării de urgență de către Parlamentul controlat de socialiștii lui Dodon și de aliații lor. Scopul instituirii stării de urgență fusese tocmai împiedicarea dizolvării Parlamentului de către șefa statului, manevră care a fost anulată de Curtea Constituțională.

”Puterea este acum în mâna poporului!” – a declarat Maia Sandu la briefingul de presă susținut miercuri seara la sediul Președinției din Chișinău.

”Prin această decizie am deschis calea pentru ca cetățenii să poată să-și aleagă un Parlament nou, care să servească interesele țării și ale oamenilor. Puterea este acum în mâinile poporului. Puterea este în mâinile dumneavoastră. Am încredere că cetățenii noștri vor alege calea corectă spre crearea unui stat dezvoltat și democratic, în care oamenii să trăiască în pace și bunăstare”- a declarat ea.

Trebuie să punem cât mai repede punct haosului în care ne ține Parlamentul care pleacă, a continuat șefa statului.

”După alegeri vom numi un guvern responsabil, care se va baza pe o majoritatea stabilă și vom îndrepta lucrurile în Moldova. Vom ieși din criză, vom face ordine și toate instituțiile statului vor lucra pentru binele oamenilor.

Ea și-a exprimat speranța că noile alegeri vor pune capăt hoției și haosului din țară.

”Urmează un efort mare. Cetățenii au câștigat dreptul de a-și decide viitorul, însă responsabilitatea pentru acest viitor stă pe umerii fiecăruia dintre noi. Lupta pentru curățarea sistemului public, lupta pentru curățarea clasei politice, pentru oprirea hoțiilor, lupta pentru dreptate este o luptă grea, dar suntem pe calea cea bună. Suntem tot mai aproape de a pune punct haosului pe care unii au încercat din răsputeri să-l prelungească și să-l adâncească ca să poată fura în continuare. Avem acum șansa de a alege calea spre normalitate. Să o folosim cu înțelepciune” – a încheiat șefa statului.

 

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate