sâmbătă, mai 28, 2022
AcasăAgenda ZileiMâncăm mai prost decât vest-europenii pentru că autoritățile au vrut să fie...

Mâncăm mai prost decât vest-europenii pentru că autoritățile au vrut să fie „imparțiale”

Mâncăm mai prost decât vest-europenii pentru că autoritățile au vrut să fie „imparțiale”, cel puțin asta pare să fie scuze pe care o bagă la înaintare șeful Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) în cazul scandalului alimentelor cu dublu standard

ANPC a luat decizia de a nu trimite probe în cadrul studiului european de evaluare a diferenţelor privind compoziţia produselor alimentare, pe considerentul neutralităţii în contextul preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE.

„A fost decizia noastră. Când a existat acea solicitare, noi am preluat Preşedinţia. Am considerat că trebuie să fim neutri faţă de acest subiect. Prima etapă a fost numai studierea etichetei”, a declarat preşedintele ANPC, întrebat despre motivele pentru care România nu a participat la studiul european privind dublul standard alimentar.

Șeful ANPC a estimat că în cadrul viitoarei directive europene nu vor mai conta preferinţele consumatorului. „Preferinţele consumatorului nu sunt luate în calcul în viitoarea directivă europeană”, a mai Marius Pîrvu care s-a arătat destul de iritat de întrebările jurnaliștilor venite pe acest subiect sensibil pentru el. 

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a declarat că nu a fost la curent cu faptul că ANPC a luat decizia de a nu trimite probe la studiul european privind dublul standard alimentar. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate