sâmbătă, decembrie 9, 2023
AcasăAgenda ZileiExterneMandat de arestare pe numele criminalului Putin: Moscova susține că e o...

Mandat de arestare pe numele criminalului Putin: Moscova susține că e o decizie ”insignifiantă” şi ”lipsită de sens”

Diplomaţia rusă a denunţat vineri deciziile „lipsite de sens” şi „insignifiante” ale Curţii Penale Internaţionale (CPI) după anunţul privind emiterea unui mandat de arestare împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin pentru crimă de război, relatează France Presse.

„Deciziile Curţii Penale Internaţionale sunt lipsite de sens pentru ţara noastră, inclusiv din punct de vedere juridic”, a reacţionat pe Telegram purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, fără să se refere în mod explicit la Vladimir Putin în mesajul său.

„Rusia nu este parte a Statutului de la Roma al Curţii Penale Internaţionale şi nu are nicio obligaţie în virtutea acestuia”, a subliniat Zaharova, adăugând că Moscova „nu cooperează” cu CPI.

Ea a avertizat că „mandatele de arestare emise de Curtea Penală Internaţională vor fi insignifiante din punct de vedere juridic” pentru Rusia.

Dealtfel, marți, cu trei zile înaintea deciziei CPI, Kremlinul a anunţat că Rusia nu recunoaşte jurisdicţia Curţii Penale Internaţionale de la Haga (CPI), potrivit agenției de presă TASS, care l-a citat pe purtătorul de cuvânt al administraţiei prezidenţiale a Federaţiei Ruse, Dmitri Peskov.

”Noi nu recunoaştem acest tribunal, nu recunoaştem jurisdicţia sa”, a afirmat Peskov, marți, citat de TASS.

Statutul de la Roma este textul fondator al Curţii Penale Internaţionale, care îşi are sediul la Haga, în Ţările de Jos (Olanda).

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate