sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiPoliticăMarcel Ciolacu: Domnule Cîțu, ați ajuns șef peste un hoit politic. PNL...

Marcel Ciolacu: Domnule Cîțu, ați ajuns șef peste un hoit politic. PNL a ajuns să miroasă a PNŢCD.

Camera Deputaţilor şi Senatul dezbat şi votează marţi moţiunea de cenzură a PSD intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu!”. Şedinţa este condusă de fostul lider PNL, preşedintele Camerei, Ludovic Orban. 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu l-a acuzat, marţi, la dezbaterea moţiunii de cenzură, pe premierul Florin Cîţu, că a jucat golf cu vieţile românilor, şi că, sub patronajul lui Klaus Iohannis şi al PNL,”românii mor carbonizaţi în spitale”.

”Trebuie să plecaţi azi, pentru că nici măcar n-aţi început să guvernaţi. Nouă luni v-aţi bătut ca chiorii pentru şefia PNL. Şi astăzi aţi ajuns şef peste un hoit politic. PNL a ajuns să miroasă a PNŢCD. Dar asta e problema voastră! Problema noastră şi a românilor este că aţi distrus ţara în lupta voastră absurdă pentru ciolan! Echipa câştigătoare este de fapt echipa ucigătoare! Aţi jucat golf cu vieţile românilor! Sub patronajul lui Iohannis şi al PNL, românii mor carbonizaţi în spitale!”, a spus Marcel Ciolacu în discurs.

El a mai arătat că, după 7 ani de mandat, ”şeful statului- Klaus Iohannis, ne spune relaxat că statul a eşuat!”

”Aşa este! În ”Guvernul meu” românii au ajuns să moară arşi în spitale! Nu o dată, nu de două ori, ci de 12 ori la rând! 12 tragedii şi zeci de oameni care au murit nevinovaţi din cauza incompetenţei voastre. Acest sistem patronat de PNL a omorât oameni nevinovaţi! Statul a eşuat pentru că românii au ajuns să se teamă de lucrurile care ar trebui să-i salveze! Românilor le este frică să mai meargă la spital! Aici aţi adus statul, domnilor Iohannis şi Cîţu! Guvernarea voastră a eşuat! Voi sunteţi reprezentanţii statului. Voi trebuia să aveţi grijă de români. Voi aţi eşuat! Tu – Florin Cîţu, ai eşuat BIG TIME! (…)Trebuie să salvăm România de un guvern care a devenit un pericol la adresa cetăţenilor săi. Acest Guvern trebuie să plece AZI! Moţiunea PSD va trece cu un scor istoric!  Florine, SUPERMAN, ai căzut în cap! Zboară acasă!”, a arătat Ciolacu în discurs. ”, a declarat Ciolacu.

El s-a adresat lui Cîţu: ”Ce aţi făcut toată vara?! NIMIC!  V-aţi luptat cu Orban pe funcţii în loc să vă pregătiţi de pandemie!Aţi inaugurat fără ruşine valul 4 cu 5 mii de penelişti la Congresul vostru penibil! În frunte cu Iohannis, aţi sfidat toate regulile! Aţi încălcat legea şi bunul simţ. Iar acum mai aveţi tupeul să ne cereţi responsabilitate şi să băgaţi noi restricţii?! Cine vă mai crede, domnule Cîţu?!Aţi distrus campania de vaccinare. Iar acum îi faceţi pe români proşti că nu se vaccinează.  Dar testarea de ce aţi scos-o, domnule Ciţu?! Vă răzbunaţi pe români şi le încălcaţi toate drepturile fundamentale! Aţi scos România din Europa! Mergeţi pe stradă, domnule Cîţu! Vorbiţi cu oamenii. Acolo, printre claxoanele românilor nervoşi, o să vedeţi unde aţi dus această ţară. Toţi vă urăsc. Nimeni nu vă mai crede. Nu sunteţi fantastic. Nu sunteţi wow. Sunteţi doar total rupt de realitate şi de problemele oamenilor. Nu cu o sută de lei ca Ceauşescu o să vă salvaţi. Nu merge! Aţi ajuns cel mai detestat om din România! ACASĂ!”, a afirmat el.

Dan Barna: Ați fi putut fi Superman, dar ați ales să fiți un banal Cîțu.

Fostul lider USR-PLUS Dan Barna a declarat, marţi, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că Florin Cîţu ar fi putut fi premierul reformator de care ţara asta are disperată nevoie, dar a preferat să fie frânarul lor şi a anunţat că USR va vota moţiunea de cenzură.

Dan Barna: ”Aţi sacrificat cinic stabilitatea politică pentru a obţine o mână de oameni. Domnule premier, aţi preferat această iresponsabilitate relaxată, ne-aţi spus că valul patru nu ne priveşte pe noi. Aţi dat grav de gard cu campania de vaccinare, aţi organizat congres cu 5.000 de oameni şi apoi aţi anunţat restricţiile. (…)Da, suntem aici şi vom vota această moţiune de cenzură. După 30 de ani, chiar aţi fi putut fi Superman, dar aţi ales să fiţi un banal Florin Cîţu”, a spus Barna.

George Simion: Nu mai irosim nicio secundă pe Florin Cîțu.

Liderul deputaţilor AUR George Simion a declarat că nu va pierde nicio secundă pe Florin Cîţu, un premier care de astăzi este istorie.

George Simion: „E târziu acum că ne-am chemat domnul Orban la microfon pentru că nu mai avem ce spune. Nu mai putem să alocăm nicio secundă pe acest prim-ministru distrugător care de astăzi este istorie. Aşa că nu o să irosim nicio secundă pe Florin Cîţu. La revedere”, a afirmat George Simion în plenul reunit de marţi.

Forin Cîțu: Extremiştii, antivaccinişti, antieuropenii au legalizat concubinajul lor şi rămân în Opoziţie

Premierul Florin Cîţu a afirmat în Parlament că a fost formată cea mai toxică alianţă politică din ultimii 30 de ani în România şi anume USR – PSD şi AUR. El a mai spus că „astăzi a murit moralitatea” şi, printr-un discurs hilar, le-a cerut scuze românilor că a crezut în USR şi faptul că a tolerat o echipă de incompetenţi la guvernare, însă aşa ceva nu se va mai repeta şi nu va mai fi aşa de indulgent.

”Astăzi a murit moralitatea. Moţiunea PSD, cel mai mare inamic al vostru şi al nostru e susţinută şi votată de USR. S-au aliat cu extremiştii. Dragi români, aţi fost trădaţi. USR vrea să dea jos Guvernul din care face parte. Se poate să fie mai josnici de atâta liderii acestui partid? Le-am arătat foarte clar, cu mine premier guvernarea nu e un joc de copii răsfăţaţi. Ai maturitate politică şi eşti în stare să faci bine pentru români, rămâi în echipă. Sunt dezamăgit. USR joacă alba neagra cu guvernarea. După ce a complotat să dea jos Guvernul vrea să revină la guvernare, dar cu cineva mai indulgent. În 30 de ani de politică nu a exista o alianţă mai toxică decât cea pe care o vedem astăzi, aliaţa USR-PSD şi extremiştii.

(…)Vă cer scuze că am crezut în USR, că am crezut că e un partid care vrea reformă, care crede în valorile europene, care nu susţine discursul antisemit-fascist. Socialism is strong in this ones. Simt o nostalgie după Guvernul zero. Not going to happen. Asta nu se va întâmpla pentru domnul Ciolacu.

Aţi votat un partid bipolar. Cheia pentru rezolvarea crizei politice e la USR putea să vină cu nominalizări şi termina spectacolul. Dar preferă să lase România fără Guvern şi în criză sanitară.

La PSD e de înţeles, e un partid politic iresponsabil. Dar USR votează împotriva miniştrilor pe care PSD îi face incompetenţi. Au avut la conducere miniştri incompetenţi şi au fost coordonaţi de un vicepremier, lider al partidului. Năsui votează astăzi pentru moţiunea care îl face incompetent. USR îl trimite pe Năsui acasă pentru incompetenţă

(…)Aţi fugit ca nişte laşi. Staţi lângă extremişti care sunt împotriva campaniei de vaccinare. Aţi ajuns să vă alianţi cu partide extremiste, când tot ce avea nevoie de la voi România era responsabilitate. Aţi sabotat şansa dreptei de a avea o guvernare stabilă.

”Dacă acest Guvern va pica azi în Parlament, vom face altul, tot în jurul valorilor liberale. Dragi români, aveţi încredere. Astăzi se separă apele în politica din România. Extremiştii, antivaccinişti, antieuropenii au legalizat concubinajul lor şi rămân în Opoziţie. Eu ştiu că vreţi să repetaţi guvernarea zero din 2016. Sunteţi nostalgici după o cafea şi un croissant. Aţi auzit de sindromul Stockholm, guvernarea zero rămâne în 2016” – a declarat Florin Cîțu, înșiruind fraze hilare și fără sens.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate