duminică, iunie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiMăsurile restrictive nu prea merg! Ne trebuie pedepse mai aspre!

Măsurile restrictive nu prea merg! Ne trebuie pedepse mai aspre!

Măsurile luate prin ordonanţa militară de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, pe care a contrasemnat-o, sunt restrictive, dar s-a dorit limitarea la maxim a răspândirii coronavirusului, este de părere premierul Ludovic Orban. 

„Am luat măsuri care pot părea măsuri severe. După cum bine ştiţi, am suspendat pentru 14 zile zborurile spre Spania şi dinspre Spania. Este clar că extinderea epidemiei a generat această măsură, care, din punctul nostru de vedere, a fost o măsură absolut necesară pe care am luat-o, cum am luat-o privitor la zborurile dinspre Italia şi înspre Italia. De asemenea, am luat măsuri severe privitoare la închiderea restaurantelor, închiderea cafenelelor, hotelurilor, suspendarea spectacolelor, activităţilor culturale, suspendarea inclusiv a competiţiilor sportive. Practic, am redus la maxim, prin măsurile restrictive pe care le-am adoptat, ocaziile în care oamenii sunt apropiaţi, se întrunesc şi există posibilitatea de a se răspândi coronavirusul”, a declarat Ludovic Orban.

Toate măsurile pe care le iau au un singur obiectiv, să limiteze la maxim posibil răspândirea acestui virus, să păzească populaţia României, să păzească fiecare cetăţean de riscul de îmbolnăvire cu această boală, care este, practic, o ameninţare nu numai pentru România, este o ameninţare, la ora actuală, la nivel global.

Guvernul va continua să ia măsuri la fel de „energice” pentru a reuşi diminuarea ritmului de răspândire a virusului.

„Urmărim cu mare atenţie evoluţia situaţiei, evoluţia cazurilor. Vom continua să luăm măsuri la fel de energice pentru a reuşi să diminuăm ritmul de răspândire a virusului. De asemenea, măsuri pentru a întări capacitatea tuturor instituţiilor care se află în prima linie a bătăliei contra coronavirusului”, a spus Orban.

Potrivit lui, este necesar ca, în perioada următoare, ministerele Afacerilor Interne, Sănătăţii şi Transporturilor să fie pregătite pentru „o creştere a numărului de cetăţeni români care revin în ţară”.

„Aţi văzut numărul cetăţenilor români care revin în ţară cât este de mare. Numai astăzi, în cursul dimineţii, au intrat în România peste 3.500 de cetăţeni români, care au revenit din diferite ţări ale Europei. Aici va trebui să fiţi foarte fermi în impunerea măsurilor pe care le-am decis. Oricine vine dintr-o zonă carantinată, cum este Italia, sau diferite zone din alte ţări europene, va trebui să intre în carantină, iar cine vine din ţările în care există peste 500 de cetăţeni care au fost diagnosticaţi cu COVID-19 vor trebui să intre în izolare la domiciliu”, a afirmat Orban

Măsuri restrictive? Ne trebuie pedepse mai aspre! 

Ana Birchall, fost ministrul al Justiției, este de părere că se impune majorarea, în regim de urgenţă, a pedepselor pentru infracţiunile care vizează împiedicarea răspândirii bolilor, fuga din carantină şi transmiterea deliberată de boli.

„Da, susţin şi consider că se impune majorarea, în regim de urgenţă, a pedepselor pentru infracţiunile care vizează împiedicarea răspândirii bolilor, fuga din carantină şi transmiterea deliberată de boli. Ministerul Justiţiei, care are drept de iniţiativă legislativă, trebuie să vină urgent cu această modificare legislativă”, scrie Birchall pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ei, legea nu este facultativă, ci obligatorie pentru toţi.

„Sunt convinsă că foarte mulţi români înţeleg că trecem printr-o situaţie care reclamă calm, dar şi responsabilitate individuală şi colectivă! Iar cei care ţin neapărat să fie teribilişti, să mintă sau să ignore deciziile legale ale autorităţilor statului român trebuie să suporte sancţiunile legale! Legea nu este facultativă, ci obligatorie pentru toţi!”, precizează Birchall

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate