luni, octombrie 25, 2021
AcasăAgenda ZileiMinisterul Sănătății: În România mai sunt doar 109 paturi libere la terapie...

Ministerul Sănătății: În România mai sunt doar 109 paturi libere la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID, dintre care doar 3 în Capitală

Ministerul Sănătăţii a informat joi că mai sunt libere 109 paturi de terapie intensivă pentru pacienții cu COVID în toată ţara, dintre care 40 sunt pentru copii. Potrivit aceleiași surse, în Bucureşti mai sunt libere doar trei paturi la terapie intensivă.

Un număr de 6.271 de persoane infectate cu noul coronavirus sunt internate în unităţile sanitare de profil, dintre care 182 de copii, a anunţat, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

Conform GCS, la terapie intensivă sunt internaţi 741 de pacienţi, dintre aceştia 12 fiind copii.

Premierul Florin Cîțu a cerut, duminică, în videoconferința cu mai mulți miniștri, prefecți și alte autorități, ca numărul de paturi ATI pentru COVID să fie dublat la nivel național, recunoscând că situația epidemiologică este îngrijorătoare.

„Aș vrea să vorbim despre situația ATI, unde avem deja 600 de persoane. Ultima informare pe care o aveam era ca număr de paturi disponibile 860 de paturi. Aș vrea să revenim cât mai repede la 1.600 de paturi pentru secțiile ATI. Dacă este nevoie și de intervenția mea, îmi spuneți, dar știu foarte bine că putem să ajungem la 1.600 de paturi. Aș vrea să-mi spuneți când și cum se va ajunge acolo, ca să nu fim luați pe nepregătite”, le-a spus premierul Cîțu participanților la videoconferință.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate