luni, iunie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiMinisterul Sănătății:13.000 de români în autoizolare la domiciliu

Ministerul Sănătății:13.000 de români în autoizolare la domiciliu

La nivel naţional, sunt în carantină, în acest moment, 38 de persoane iar peste 13.000 sunt în autoizolare, a anunțat secretarul de stat Nelu Tătaru din Ministerul Sănătăţii. Până în prezent au fost efectuate 576 de teste.

„În România – şase cazuri confirmate, un caz vindecat, celelalte cinci cazuri sunt în clinicile de boli infecţioase din Timişoara, Cluj, Iaşi. România are şase centre unde pot fi trataţi cei infectaţi cu coronavirus – Timişoara, Cluj, Iaşi, Craiova, Bucureşti şi Constanţa”, a spus Tătaru.

Potrivit lui, un pacient din cei şase – un purtător sănătos. El este vindecat şi în acest moment se află acasă.

„La Timişoara, femeia de 38 de ani este într-o stare generală bună, cu o simptomatologie spre remisie completă. Opt persoane aflate în izolare la domiciliu – contacţii acestei persoane – vor fi astăzi scoşi din izolare. Băiatul de 16 ani este în spitalul de boli infecţioase fără simptome. A fost adus de organele noastre epidemiologice şi pus în spitalizare. Colegul de bancă al acestui băiat s-a prezentat singur la UPU, la boli infecţioase, şi va fi monitorizat. După testare, probabil că fi externat”, a arătat secretarul de stat.

La Timişoara, sunt analizate 27 de probe, dintre care 23 de la cei care a luat contact cu adolescentul de 16 ani şi restul de la persoane care au întâlnit-o pe tânăra de 38 de ani.

„La Suceava, bărbatul de 71 de ani este internat acum în clinica de boli infecţioase Iaşi. Este stabil, afebril. În cursul nopţii, pusee de febră, el suferă şi de o boală cronică şi este foarte atent monitorizat de către echipele medicale. La Cluj, bărbatul din Maramureş este în stare generală bună, nu prezintă probleme de la internare, este spre ameliorare. La Cluj, două probe în lucru. La Iaşi avem 13 probe în lucru”, a mai spus Nelu Tătaru.

Se pare că există și o a doua persoană vindecată din cele șase care au fost confirmate cu coronavirus

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate