luni, iunie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiÎnvestirea guvernului Cîțu: Țara arde și politicienii se piaptănă

Învestirea guvernului Cîțu: Țara arde și politicienii se piaptănă

Învestirea guvernului Cîțu arată adevărata față a politicii românești: țara arde și politicienii se piaptănă să le fie lor bine. 

În timp ce, liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, susţine că Guvernul Cîţu va primi voturi şi de la Pro România şi ALDE, liderul Pro România, Victor Ponta spune că va vota guvernul Cîțu dacă PNL votează la vedere. 

„Dacă e să ne uităm la diferenţa între declaraţii publice şi votul efectiv, o să vedeţi, de exemplu, în cazul Pro România mult mai mulţi membri ai grupului parlamentar au votat şi celelalte guverne, deşi Victor Ponta anunţase că nu va fi un vot, de exemplu, pentru Guvernul Orban II. Dacă vă uitaţi la ALDE, e aceeaşi situaţie, au fost mai mulţi parlamentari care au votat Guvernul şi, sigur, încercăm să găsim numărul necesar de 233 de parlamentari. Vom avea voturi şi de la Pro România şi de la ALDE”, a declarat Roman la RFI.

potrivit lui, au fost situaţii în care am primit astfel de parlamentari, pe cei care au votat alături de Guvernul liberal şi şi-au asumat public acest lucru.

„Altă soluţie nu există, pentru că matematica e destul de simpla: nu poţi aduna această majoritate, decât dacă faci genul ăsta de compromis, pentru că un Guvern se instalează cu voturile majorităţii parlamentarilor. Noi am dori să ne îndreptăm spre stabilitate şi spre normalitate, pentru că dincolo de criza politică avem şi această situaţie generată de pandemia de coronavirus şi cred că România are nevoie mai mult ca niciodată de stabilitate şi de normalitate. Stabilitate ar însemna ca săptămâna viitoare, cât mai repede, să avem un vot de învestitură asupra Guvernului Cîţu şi categoric să avem un Guvern cu puteri depline, care să poată gestiona aşa cum trebuie România în această perioadă”, a adăugat Roman.

Țara arde și politicienii se piaptănă

Potrivit lui Ponta, dacă parlamentarii PNL şi aliaţii lor vor vota la vedere în favoarea Guvernului Cîţu, atunci şi el le va da votul său şi, probabil, şi alţii de la Pro România şi PSD, menţionând că România are nevoie de un Guvern.

„Liderul Grupului Parlamentar al PNL face un apel pentru votarea Guvernului Cîţu şi spune (corect, după părerea mea) că România are nevoie de un Guvern stabil care să se ocupe de criza complexă în care se află ţara! Îi fac lui Florin Roman o propunere publică – ca oamenii să vadă clar cine îi minte (jucând în piese de prost gust) şi cine le spune adevărul!”, a scris Ponta pe Facebook.

Dacă la votul pentru Guvernul Cîţu parlamentarii PNL şi aliaţii săi votează la vedere pentru – atunci o să le dă şi Ponta votul său (şi probabil vor fi şi alţi colegi de la Pro Romania şi PSD)!

„Nu negociez nimic cu PNL, nu vreau nicio funcţie sau avantaj şi nu mă bănuieşte nimeni că din cel mai acerb critic al lor o să devin peste noapte susţinător, dar cred că România are nevoie de Guvern; şi vreau să devoalez jocul iresponsabil al PNL făcut cu sprijinul şi în înţelegere cu conservele lor plantate în conducerea PSD! Ce credeţi că vor face liberalii? Joacă corect la vedere sau se ţin de şmecherii şi şobolănii la vot?”, a mai scris Ponta.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate