vineri, martie 29, 2024
AcasăAgenda ZileiMita de un milion de euro: Afaceristul Dragoș Dobrescu (Grupul Monaco), trimis...

Mita de un milion de euro: Afaceristul Dragoș Dobrescu (Grupul Monaco), trimis în judecată alături de avocatul Boștină și de un fost șef al Astaldi

Oamenii de afaceri Dragoș Dobrescu (Grupul de la Monaco), Pier Luca Canino (fost șef al Astaldi România) și Doru Cătălin Boștină (avocat cu mai multe condamnări la activ) au fost trimiși în judecată de DNA într-un dosar în care sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani privind lucrări ce urmau să fie efectuate la Magistrala 5 de metrou (Drumul Taberei).

Procurorii anticorupţie susțin în rechizitoriu că, în contextul desfăşurării unor lucrări în Bucureşti la Magistrala 5 de metrou (Drumul Taberei), în perioada 20 – 26 iunie 2013, unul dintre oamenii de afaceri ar fi pretins de la celălalt om de afaceri suma de 1.000.000 euro, plătibili în decursul a patru ani, în schimbul exercitării influenţei pe care a pretins că o are asupra unui primar de sector pentru obţinerea cu uşurinţă a avizelor necesare. Cu aceeaşi ocazie, afaceristul ar mai fi promis că vor fi soluţionate favorabil şi plângerile cetăţenilor riverani nemulţumiţi de modalitatea în care se derulau lucrările respective.

Conform anchetatorilor, pentru a fi ascunsă adevărata natură a banilor, aceştia urmau să fie remişi prin intermediul unei societăţi controlate de avocatul inculpat în cauză, sub forma unor servicii fictive de „mentenanţă”.

„În această modalitate, la data de 9 septembrie 2013, ar fi fost transferaţi în contul unei societăţi administrate de primul dintre inculpaţi o primă tranşă, în valoare de 547.000 lei, bani care, ulterior, au fost retraşi sub formă de cash”, menţionează DNA.

În cauză, s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumei de 547.000 lei, care a fost depusă de inculpatul trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în contul unei unităţi bancare.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate