miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiModul de guvernare al PSD, bază pentru o anchetă asupra Puterii

Modul de guvernare al PSD, bază pentru o anchetă asupra Puterii

Modul de guvernare al PSD în perioada 2017 – 2018 a fost analizat de Partidul Mişcarea Populară, iar acesta a ajuns la concluzia că se poate constitui baza unui demers privind crearea unei comisii parlamentare de anchetă a actualei Puteri pentru subminarea economiei naţionale.

Potrivit lui Eugen Tomac, președinte PMP, broşura cuprinzând acest raport va fi tipărită în sute de mii de exemplare pentru a le fi distribuite românilor. 

„PMP a realizat, în luna ianuarie, o analiză solidă în privinţa respectării angajamentelor asumate de PSD în urmă cu doi ani de zile faţă de români. Am elaborat un raport de guvernare, al activităţii guvernelor PSD în perioada 2017 – 2018. Ne aflăm la mijlocul acestei legislaturi. Sunt doi ani de când PSD şi-a pus în aplicare programul de guvernare şi, în urmă cu doi ani de zile, prin Ordonanţa 13 se punea în aplicare programul de guvernare marca Dragnea”, a afirmat Tomac. 

Raportul este structurat pe 12 domenii, iar fiecare capitol este însoţit de citate ale miniştrilor Cabinetului Dăncilă. 

„Motto-ul cu care începe această broşură este: „Faceţi un exerciţiu de imagine şi puneţi-vă în locul meu”, aşa spunea premierul Dăncilă. Sunt cunoscute expresiile pentru că au făcut deliciul presei. Românii trebuie să ştie că acest guvern a promis 2.500 de grădiniţe şi creşe şi nu s-a întâmplat nimic din ce a promis. Avem, în schimb, un program de guvernare marca Dragnea, care în proporţie de 90 la sută este preocupat doar de situaţia din justiţie”, a adăugat liderul PMP. 

Potrivit lui Tomac, programul de guvernare a fost construit pe minciuni şi că rămâne nelămurită chestiunea evenimentelor din 10 august, care este „moştenire grea pentru actuala guvernare”. 

„Au ajuns să îşi renege şi propriul comisar care le-a spus verde în faţă că actualul guvern nu a fost în stare să atragă fonduri europene pentru proiectele mari de infrastructură. Prin raportul pe care noi l-am pregătit, oricând poate fi iniţiat un demers privind crearea unei comisii parlamentare prin care să anchetăm actuala Putere prin faptul că subminează economia naţională. Este inadmisibil să ai la dispoziţie resurse puse de UE şi pur şi simplu să nu îţi pese nici de situaţia din sănătate, nici de infrastructură, nici de faptul că avem în continuare un abandon uriaş în învăţământ”, a mai spus liderul PMP. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate