vineri, martie 29, 2024
AcasăAgenda ZileiKovesi, sprijnită de PNL pentru funcția de procuror-șef european

Kovesi, sprijnită de PNL pentru funcția de procuror-șef european

Laura Codruţa Kovesi va fi sprijinită de PNL pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european, a anunțat preşedintele liberalilor, Ludovic Orban.

„În urma propunerilor înaintate de juriul care a realizat selecţia candidaţilor pentru poziţia de procuror-şef european şi a etapelor de procedură care urmează a fi parcurse în perioada următoare, anunţ că Partidul Naţional Liberal va susţine ca reprezentantul României, clasat pe primul loc în ordinea de preferinţă, în persoana Laurei Codruţa Kovesi, să fie validat în această poziţie deosebit de importantă şi prestigioasă în cadrul Uniunii Europene”, a afirmat Ludovic Orban.

Reprezentanţii PNL vor milita activ la nivelul Parlamentului European şi al grupului Partidului Popularilor Europeni – cel mai puternic partid la nivel european – pentru a obţine un vot favorabil candidaturii fostului procuror general şi procuror-şef al DNA, care va avea loc cel mai probabil în luna martie. 

Orban i-a cerut ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să renunţe la eforturile de blocare a procedurii privind ocuparea acestei funcţii de către Kovesi. 

„Solicit ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să renunţe la eforturile de blocare a acestei proceduri şi de denigrare a fostului şef al DNA şi să înţeleagă faptul că această campanie pe care a declanşat-o este dăunătoare României. Este clar că patriotismul pe care îl clamează Tudorel Toader şi coaliţia PSD-ALDE nu este altceva decât o retorică de carton, goală de conţinut. Postura în care s-a aşezat ministrul Justiţiei este una caraghioasă, câtă vreme juriul care a realizat selecţia este format din 12 specialişti din statele Uniunii Europene care ştiu foarte bine cum a fost regizat procesul de schimbare din funcţie a fostei şefe DNA de către Liviu Dragnea şi camarila sa”, a mai spus liderul liberalilor.

POtrivit lui, dacă Tudorel Toader va persista în a fi ostil numirii candidatului României în poziţia de procuror-şef european şi, cu toate acestea, va obţine această funcţie, ministrul Justiţiei va fi obligat să-şi prezinte urgent demisia, întrucât va fi dovedit că s-a compromis iremediabil în văzul întregii Uniuni Europene. 

Parchetul European va avea în atribuţii investigarea, urmărirea penală şi trimiterea în judecată a autorilor infracţiunilor care aduc atingere intereselor financiare ale UE şi a complicilor acestora. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate