marți, aprilie 23, 2024
AcasăAgenda ZileiMoțiunea de cenzură: acum se vede cine ține cu Guvernul și cine...

Moțiunea de cenzură: acum se vede cine ține cu Guvernul și cine nu

Liberalii negociază în continuare cu partidele din opoziţie pentru a obţine garanţia că moţiunea de cenzură va trece, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Cei care nu votează moţiunea se poziţionează de partea guvernului şi că guvernul e sprijinit doar de PSD, numărul parlamentarilor din partidele care s-au declarat în opozţie fiind 241, în condiţiile în care o moţiune de cenzură are nevoie de 233 de voturi pentru a trece.

„Săptămâna aceasta avem noi runde de discuţii cu posibili parteneri. Deja textul moţiunii este discutat cu partenerii din opoziţie, din UDMR. Forma a fost trimisă către ALDE şi Pro România. În condiţiile în care săptămâna viitoare vin la discuţii, şansele moţiunii sunt foarte mari. Vom depune moţiunea când vom avea 233 de semnături. Opoziţia are o singură armă la dispoziţie şi trebuie folosită atunci când are cele mai mari şanse să cadă Guvernul”, a spus Orban la Digi24.

Potrivit lui, premierul Viorica Dăncilă trebuie să vină în faţa Parlamentului cu lista de miniştri, pentru că e schimbată configuraţia politică a cabinetului şi are această obligaţie constituţională.

„Fug Viorica Dăncilă şi PSD de remaniere precum dracul de tămâie. Ştiu că nu mai au majoritate. PSD şi premierul încearcă să atragă parlamentari din zona opoziţiei oferindu-le posturi vacante. Coagularea voturilor pentru moţiune e un proces uşor, în afară de PNL mai avem încă şase actori care trebuie să participe la acest efort şi cu care trebuie stabilite condiţiile pentru care participă la căderea guvernului. Ei au ales, după părerea mea, în momentul în care au trecut în opoziţie. De altfel şi Tăriceanu a spus că ALDE se va comporta ca un partid de opoziţie, vor susţine moţiunea de cenzură. Discutăm şi cu parlamentari din zona PSD. Pentru că şi în PSD, credeţi că toată lumea e mulţumită că defilează cu doamna Dăncilă premier şi candidat la prezidenţiale?”, a subliniat el.

În acest moment, guvernul e sprijinit doar de PSD, iar numărul parlamentarilor din partidele care s-au declarat în opozţie este de 241, în condiţiile în care o moţiune de cenzură are nevoie de 233 de voturi pentru a trece.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate