sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăAgenda ZileiMoțiunea de cenzură va fi depusă și votată pe 31 august

Moțiunea de cenzură va fi depusă și votată pe 31 august

Moţiunea de cenzură depusă și votată de social-democraţi pe 31 august, a anunțat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Moţiunea de cenzură se va vota luni – 31 august! Guvernul Orban trebuie să plece!”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Pe de altă partea, prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a scris, tot pe Facebook, că moţiunea de cenzură va pune stop unei guvernări haotice şi dezinteresate total de problemele oamenilor.

„Jaful şi incompetenţa trebuie oprite! O guvernare căreia i se pare normal ca şefii poliţiei să se întâlnească cu interlopii, dar anormal să asigure măşti pentru profesori şi elevi trebuie să plece! O guvernare care are grija doar de propriile buzunare, dar nu este îngrijorată deloc de scăderea nivelului de trai al populaţiei trebuie să plece! În locul Guvernului Orban, trebuie să vină o echipă capabilă să gestioneze criza sanitară, să deschidă şcolile în siguranţă, să respecte legislaţia ţării şi să sprijine în mod real mediul de afaceri românesc!”, a transmis Grindeanu.

Moțiunea de cenzură, votată pe 31 august

Moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul PNL – de la pandemie la pande-mită generalizată” a fost prezentată pe 20 august în şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor.

„Prezenta moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban 2 reprezintă soluţia raţională, logică şi politică pentru a opri prăbuşirea României într-o criză economică şi socială profundă, cu efecte negative incalculabile asupra populaţiei. ‘Pas cu pas’, Guvernul Orban 2 a eşuat lamentabil în gestionarea pandemiei şi a economiei. România merge într-o direcţie profund greşită. În fiecare zi cu acest Guvern în funcţie, ţara se îndreaptă cu paşi repezi spre recesiune, austeritate şi spre sărăcirea severă a populaţiei”, susţin semnatarii.

Potrivit documentului, reprezentanţii Guvernului şi-au pierdut iremediabil credibilitatea prin modul în care au gestionat pandemia COVID-19.

„Au spus pe gură că virusul e deosebit de grav, dar s-au purtat ca şi cum virusul n-ar fi existat, petrecând fără mască şi fără distanţare în clădirea Guvernului sau dând petreceri în restaurante cu zeci de invitaţi şi interlopi. Au încălcat toate regulile pe care le-au impus cetăţenilor! Au nesocotit toate recomandările epidemiologilor! S-au purtat ca şi cum s-ar fi aflat deasupra legii şi a coronavirusului! Au sfidat un întreg popor, pe care l-au forţat să respecte reguli şi restricţii, pe care ei înşişi le-au călcat în picioare fără nicio jenă!”, se afirmă în moţiune.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate