sâmbătă, ianuarie 22, 2022
AcasăAgenda ZileiNicușor Constantinescu rămâne în pușcărie conform sentinței

Nicușor Constantinescu rămâne în pușcărie conform sentinței

Fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu i-a fost respinsă de catre Tribunalul Constanţa, cererea de revizuire a sentinţei de condamnare la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul Centrului Militar Zonal, depusă în luna august. 

Nicuşor Constantinescu a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul Centrului Militar Zonal, pentru abuz în serviciu. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a fost trimis în judecată, la sfârşitul lunii aprilie 2014, de procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu în formă continuată, el fiind acuzat că, în perioada 2009 – noiembrie 2013, nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa. 

În rechizitoriul procurorilor se arăta că, în perioada menţionată, Nicuşor Constantinescu nu şi-a îndeplinit sau şi-a îndeplinit în mod defectuos, în mai multe rânduri, obligaţiile de preşedinte al CJ Constanţa, potrivit articolului 76 din Legea 446/2006, potrivit căruia „consiliile judeţene sunt obligate să asigure centrelor militare din raza lor de activitate terenurile, localurile, instalaţiile de telecomunicaţii, sistemele şi serviciile informatice, autoturismele, alte dotări şi materiale, precum şi fondurile necesare desfăşurării activităţii specifice, potrivit normelor stabilite prin hotărâre a Guvernului”. 

Anchetatorii au stabilit că preşedintele Consiliului Judeţean nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, neefectuând reparaţiile necesare la sediul acestuia, şi a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilităţi şi servicii de pază necesare funcţionării în condiţii normale a acestei instituţii, potrivit DNA.

Dacă Nicușor Constantinescu a ajuns la pușcărie, nu același lucru se poate spune și despre bunul său prieten, fostul primar la Constanței, Radu Mazăre, care a fugit în Madagascar pentru simplul motiv că de acolo, încă nu există un parteneriat de extrădare. Așa ceva nu avem nici cu Costa Rica, din același motiv, „exilata” Elena Udrea a ales să se retragă acolo pentru a face un copil și a scăpa de pușcărie în dosarul Gala Bute, în care a primit o pedeapsă cu executare. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate