marți, iunie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiNicușor Dan: PMB cheltuie anual 20 de milioane de lei pentru publicitate

Nicușor Dan: PMB cheltuie anual 20 de milioane de lei pentru publicitate

PMB cheltuie anual 20 de milioane de lei pentru publicitate, iar spoturile media referitoare la activitatea Primăriei Generale, în preajma alegerilor, reprezintă o campanie ilegală, este de părere Nicușor Dan, candidatul uni al PNL și Alianței USR PLUS la Capitală. 

„În campanie, este interpretabil, pentru că suntem între legea generală a audiovizualului şi legea electorală, care limitează bugetele pentru candidaţi şi atunci evident că o reclamă pe care o faci Primăriei o faci, indirect, primarului. În opinia mea, această campanie pe media, din acest moment din campanie, este ilegală, dar este o chestiune de interpretare. A fost sesizat CNA”, a declarat Nicușor Dan.

În ceea ce priveşte propaganda uriaşă din pre-campanie, pentru că ea este cea care contează, „dreapta” se bate cu nişte lucruri care au fost spuse oamenilor în mod repetat patru ani de zile.

„Asta ar trebui să fie penalizat de către electorat la vot, pentru că în condiţiile în care tu dai 20 de milioane de lei în fiecare an pe publicitate, adică cât o jumătate de pasaj într-un mandat, trebuie să vină electoratul să te penalizeze. Şi vorbesc numai de Primăria Generală. Probabil că, dacă adunăm cele şapte primării, e dublu”, a spus Nicuşor Dan.

PMB cheltuie anual 20 de milioane de lei pentru publicitate

„Fără îndoială, nu pe chestiuni care să fie de lăudare a măreţelor realizări ale primarului. E posibil să fie campanii punctuale, gen „Adoptă un câine din adăposturile municipalităţii” sau lucruri care să rezolve probleme ale comunităţii, fără îndoială. Dar nu genul de publicitate care s-a făcut în momentul acesta”, a spus el.

Întrebat cum va armoniza punctele de vedere ale partidelor care îl susţin, în cazul în care va câştiga alegerile, Dan a declarat că în primii doi ani vor trebui luate o serie de măsuri obligatorii, dar şi că proiectul său politic este agreat în mare parte de către reprezentanţii PNL şi USR PLUS.

„Când eşti pe marginea prăpastiei, asta are şi avantaje, pentru că mişcările tale sunt obligatorii. Cel puţin în primii doi ani de mandat, mişcările sunt cam obligatorii. Când eşti, practic, în colaps financiar, nu poţi să ai foarte multe lucruri de făcut, decât să restructurezi, să fii foarte rapid în a atrage fondurile europene. În ceea ce priveşte Consiliul General şi proiectul politic pentru Primăria Capitalei, nu există diferenţe majore de opinie între partidele care susţin candidatura mea”, a spus Nicușor Dan.

În ceea ce priveşte Guvernul, de asemenea, sunt nişte proiecte de care Bucureştiul depinde şi pe care poţi să le faci numai în colaborare cu Guvernul, care sunt eterna şosea de centură la patru benzi, metroul de suprafaţă pe infrastructura CFR şi centura verde, care trebuie să fie în afara teritoriului administrativ al Bucureştiului.

„Există disponibilitate, la nivelul prim-ministrului, la nivelul ministrului Fondurilor Europene, al ministrului Mediului, al ministrului Transporturilor – nu ştiu dacă toţi aceşti oameni vor fi, dar cu siguranţă că guvernul viitor va fi un guvern în jurul PNL şi există disponibilitate de a colabora pentru proiecte cruciale”, a mai spus Nicuşor Dan.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate