sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiNoi centre de vaccinare vor fi deschise în municipiile cu rata de...

Noi centre de vaccinare vor fi deschise în municipiile cu rata de infectare peste 4,5 la mia de locuitori

Noi centre de vaccinare vor fi deschise, zilele viitoare, în municipiile cu rata de infectare peste 4,5 la mia de locuitori, a declarat preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.

„Deschiderea posibilităţii de programare a persoanelor din etapa a III-a pentru judeţele care au municipii cu rată de incidenţă cumulată a cazurilor mai mare de 4,5 la mie. Vă prezint care sunt aceste municipii, respectiv judeţe: vorbim de judeţul Alba cu Municipiul Alba Iulia, Timiş cu Municipiul Timişoara, judeţul Braşov cu Municipiul Braşov şi localitatea Sânpetru, judeţul Maramureş cu localitatea Baia Mare, judeţul Sălaj cu Municipiul Zalău, Hunedoara cu Municipiul Petroşani, judeţul Cluj cu Municipiul Cluj Napoca şi judeţul Giurgiu cu Municipiul Giurgiu”, a spus Gheorghiță.

În aceste localităţi menţionate va fi posibilă programarea inclusiv a persoanelor din etapa a III-a direct în platforma de programare, conform criteriilor de care fiecare persoană aparţine. Vor mai fi deschise în următoarele zile în aceste municipii centre noi de vaccinare, unde se va distribui vaccinul de la compania Oxford AstraZeneca.

Numărul de centre care urmează să fie deschise va fi variabil, în funcţie de spaţiile disponibile la nivelul fiecărui municipiu şi de resursa umană.

„Numărul de centre este variabil, în funcţie de spaţiile disponibile la nivelul fiecărui municipiu şi de resursa umană pe care fiecare municipiu o oare disponibilă, ţinând cont că acest demers se face foarte rapid şi nu avem un timp suficient de pregătire pentru a beneficia de această perioadă în care putem să distribuim cu prioritate vaccinuri în municipiile afectate. De ce am ales această rată de incidenţă de 4,5? În primul rând, după cum ştim, peste o rată de incidenţă de 3 la o mie de locuitori localitatea respectivă intră în scenariul roşu şi din acest punct de vedere se impun anumite restricţii care sunt hotărâte prin decizii şi hotărâri ale CNSU”, a mai spus șeful CNCAV.

La o rată de incidenţă de peste 6 localitatea respectivă intră în carantină şi are criterii de carantinare.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate