luni, mai 27, 2024
AcasăAgenda ZileiNoul ambasador SUA: Recuperarea prejudiciilor provenite din infracțiuni, la fel de importantă...

Noul ambasador SUA: Recuperarea prejudiciilor provenite din infracțiuni, la fel de importantă ca pedeapsa

Recuperarea prejudiciilor provenite din infracțiuni este la fel de importantă ca pedeapsa a lăsat să se înțeleagă noul ambasador al SUA în România, Adrian Zuckerman, după o discuție cu cu ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Ministrul Predoiu s-a întâlnit cu ambasadorul Adrian Zuckerman, care a fost însoţit de Abigail Rupp, şef-adjunct al misiunii diplomatice şi Bianca Menendez, consilier politic.

„Ambasadorul Statelor Unite, Adrian Zuckerman, şi-a exprimat deplina susţinere faţă de eforturile ministrului Justiţiei de a reface capacitatea Ministerului Public de a confrunta cu energie şi profesionalism crima organizată şi corupţia, precum şi toate formele de infracţionalitate. Ambele părţi au insistat pe importanţa recuperării prejudiciilor provenite din infracţiuni. Statele Unite sunt gata să sprijine cu expertiza pe care o au şi cu experţi dezvoltarea capacităţii sistemului judiciar din România pentru a recupera prejudiciile produse din infracţiuni oriunde ar fi plasate în lume”, precizează oficialii ministerului Justiției

Dialogul pe această temă va fi reluat în luna ianuarie pentru a organiza întâlnirea dintre experţii români şi americani.

Mai mult, cele două părţi şi-au exprimat convingerea că efortul de combatere a crimei organizate va fi din ce în ce mai eficient pe măsură ce va fi stabilizat managementul Ministerului Public în urma procedurii declanşate de Ministerul Justiţiei şi a dezvoltării cooperării judiciare internaţionale care vizează traficul de minori, traficul de droguri, corupţia internaţională şi recuperarea prejudiciilor. 

Una spune și alta facem

Cu toate acestea, ministrul nu a vrut să se exprime prea mult pe cazul Țăndărei în care 24 de persoane trimiteau la cerșit copii, în Marea Britanie. 

„Am fost şi eu impresionat emoţional de acest rezultat. Nu pot fi multe alternative cu privire la explicaţii – fie nu au fost probe acolo, fie au fost probe şi au fost ignorate de către judecători. Şi într-un caz şi în altul ceva pare a fi în neregulă, mai ales că, iată, şi un alt expert în materie de anchete penale s-a pronunţat cu privire la acest lucru, pare-se în cunoştinţă de cauză. E clar că sunt probleme de rezolvat în justiţia noastră şi, iată, de aceea, facem eforturi ca să ducem până la capăt această procedură şi să avem un Minister Public condus de lideri numiţi pe termeni prevăzuţi de lege, cu toată legitimitatea necesară, să se apuce de o treabă mult, mult mai serioasă decât a fost în ultima perioadă”, a declarat Predoiu.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate