sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăAgenda ZileiOleksii Arestovici, consilierul lui Zelenski, a demisionat după ce a sugerat că...

Oleksii Arestovici, consilierul lui Zelenski, a demisionat după ce a sugerat că racheta rusească care a ucis 45 de oameni în Dnipro a fost doborâtă de Ucraina

Consilierul prezidenţial ucrainean Oleksii Arestovici şi-a înaintat demisia marţi, după criticile aspre stârnite de afirmaţiile sale în care sugera că racheta rusească ce a ucis cel puţin 45 de oameni în oraşul ucrainean Dnipro a fost doborâtă de Ucraina, informează Reuters și Ukrainskaia Pravda.

Arestovici şi-a anunţat demisia pe Facebook, după ce şi-a cerut scuze public şi a revenit asupra afirmaţiilor sale într-o postare pe serviciul de mesagerie Telegram.

Forţele Aeriene ale Ucrainei susţin că blocul rezidenţial a fost lovit de o rachetă rusească Kh-22, pe care Kievul nu o poate doborî cu echipamentul pe care îl are în dotare.

„Prezint scuzele mele sincere victimelor şi rudelor lor, locuitorilor din Dnipro şi tuturor celor care au fost profund afectaţi de versiunea mea prematură eronată privind cauza pentru care racheta rusească a lovit o clădire rezidenţială”, a scris Arestovici.

Bilanţul bombardamentului asupra imobilului din Dnipro a ajuns la 45 de morţi, între care șase copii, şi 79 de răniţi, între care 16 copii, iar numărul victimelor ar putea în continuare să crească pe măsură ce acţiunile de căutare avansează.

Ca de obicei, Kremlinul a dezminţit responsabilitatea Rusiei în acest măcel, dând vina pe Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a vorbit despre „o tragedie” cauzată posibil de apărarea antiaeriană ucraineană.

Rusia a declanşat la 24 februarie 2022 o invazie în Ucraina pe care o numeşte „operaţiune militară specială”, de fapt o agresiune nejustificată şi neprovocată împotriva unui stat suveran, prima de acest gen în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate