joi, iunie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiȘeful delegației TVR la Mondialul din Qatar acuzat că a cumpărat peste...

Șeful delegației TVR la Mondialul din Qatar acuzat că a cumpărat peste 700 de bilete ”pentru prieteni”, unele revândute la suprapreț

Televiziunea Română a depus marți plângere penală privind modul  în care au fost achiziţionate şi gestionate biletele oferite televiziunii publice, la preţuri speciale, de organizatorul CM de Fotbal Qatar 2022, respectiv FIFA, după ce unul dintre angajații săi, Cristian Oprean, ar fi cumpărat 712 bilete în numele instituției, pentru ”prieteni”, unele fiind revândute la suprapreț, afirmăTVR printr-un comunicat de presă. 

Iată comunicatul integral al TVR:

”Reprezentanţii Televiziunii Române au depus astăzi, 17 ianuarie, o plângere penală privind modul  în care au fost achiziţionate şi gestionate biletele oferite televiziunii publice, la preţuri speciale, de organizatorul CM de Fotbal Qatar 2022, respectiv FIFA.

Iniţial, TVR a demarat o procedură de cercetare disciplinară în urma unor e-mailuri prin care un cetăţean a reclamat faptul că domnul Cristian Oprean, coordonatorul delegaţiei televiziunii publice la Campionatul Mondial din Qatar, i-a vândut bilete pentru partida Franţa – Maroc. Tichetele erau marcate „ROTVR”, acestea fiind destinate Televiziunii Române, în calitate de broadcaster oficial al evenimentului pentru România, iar reclamantul nu a putut intra pe stadion din cauza condiţiilor speciale în care biletele puteau fi folosite. De asemenea, cetăţeanul a reclamat faptul că a plătit o sumă mult mai mare decât cea înscrisă pe bilete.

”Ștabul” TVR Oprean, mai tare decât emirii și ștabii FIFA, potrivit redacției TVR Sport (Foto: Facebook TVR Sport)

Într-un interviu acordat ulterior Paginademedia.ro, domnul Cristian Oprean a declarat că a cumpărat un număr de 64 de bilete la Campionatul Mondial  „pentru prieteni”, pentru „a ajuta”. Totodată, coordonatorul delegaţiei TVR la CM din Qatar a recunoscut că nu a anunţat conducerea instituţiei pentru că „nu era nevoie” – în contextul în care aceste facilităţi erau oferite Societăţii Române de Televiziune de către FIFA prin intermediul EBU (European Broadcasting Union).

Cu toate acestea, ca urmare a consultării portalului oficial pus la dispoziţie de FIFA pentru comanda biletelor, reprezentanţii TVR au aflat că domnul Oprean a achiziţionat în numele TVR, dar fără să fie mandatat în acest sens, nu 64, ci 712 de tichete de acces la diferite partide ale CM de Fotbal 2022.

Prin acţiunile sale, domnul Cristian Oprean şi-a depăşit atribuţiile de coordonator al delegaţiei TVR la CM din Qatar şi a abuzat de poziţia sa pentru a achiziţiona şi transmite altor persoane biletele emise de reprezentanţii FIFA pentru SRTv.

La începutul săptămânii trecute, domnul Oprean şi-a înaintat demisia înainte ca cercetarea disciplinară demarată de conducerea TVR să fie încheiată, motiv pentru care procedura internă a fost sistată.

În aceste condiţii, managementul TVR a decis sesizarea organelor de urmărire penală” – se afirmă în comunicatul TVR”

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate