sâmbătă, august 13, 2022
AcasăAgenda ZileiOrban: Bugetele locale vor pierde peste 5 miliarde de lei în 2019

Orban: Bugetele locale vor pierde peste 5 miliarde de lei în 2019

Bugetele locale vor pierde peste 5 miliarde de lei în 2019, mai ales că la elaborarea bugetului de stat din acest an, Guvernul încearcă să creeze grave disfuncţionalităţi instituţiilor pe care nu le controlează, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.  

„Aşa cum este construit bugetul, după ce anul trecut bugetele locale au fost jefuite de actualul guvern de o sumă care depăşeşte 7 miliarde jumătate de lei, aşa cum arată proiectul de buget de astăzi, autorităţile locale vor pierde în 2019 în raport cu 2018 peste 4,5 miliarde de lei, iar la asta încă nu este cuantificat efectul ordonanţei 114, mai ales că dă un efect preferenţial pentru angajaţii din domeniul construcţiilor care nu mai plătesc impozitul pe venit şi asta înseamnă că autorităţile locale va avea lipsă nişte resurse”, a mai spus liderul liberalilor, în Parlament.

De asemenea, nu este luat în calcul efectul Ordonanţei 114 tot în domeniul construcţiilor asupra creşterii costurilor pe toate lucrările publice pentru care există contracte astăzi în România. Mai există o serie de calcule care trebuie făcute.

Estimarea PNL este că pierderea autorităţilor locale la bugetele locale va fi de peste 5 miliarde de lei, adică mai mult de un miliard de euro. Potrivit lui, bugetele instituţiilor care nu sunt controlate de PSD sunt în mare suferinţă. 

„Este clar că în elaborarea bugetului Guvernul încearcă să creeze grave disfuncţionalităţi instituţiilor pe care nu le controlează. Să ne aducem aminte amputarea bugetului Preşedinţiei înainte de reuniunea celor Trei Mări în care au pus sub semnul întrebării realizarea acestui eveniment internaţional de importanţă majoră pentru România, care s-a realizat sub patronajul preşedintelui. Chiar şi bugetele instituţiilor care nu sunt controlate de PSD, aproape toate sunt în mare suferinţă şi în multe situaţii, cum este în cazul DIICOT, resursele nu asigură nici măcar funcţionarea instituţiei”, a mai declarat Orban. 

Opoziția a declarat în ultimele săptămâni, prin nenumărate voci, că bugetul pe 2019, va fio un dezastru total pentru România. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate