joi, aprilie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiBugetul propus de Guvern împinge România spre criză

Bugetul propus de Guvern împinge România spre criză

Bugetul propus de Guvern pentru anul 2019 este unul al minciunii şi al împingerii României în criză și se bazează pe venituri aberante, este de părere preşedintele USR, Dan Barna. Acesta mai consideră că, toate aceste cheltuieli sunt imposibil de susţinut. 

„Acest buget este consecinţa fotografiei pe care toată presa a prezentat-o săptămâna trecută cu şase oameni care decideau viitorul României, dintre care trei au condamnări penale. Cei şase oameni au decis acest buget, pe care aş vrea să îl numesc un buget al minciunii şi al împingerii României în criză”, a mai declarat Barna, care crede că veniturile pe care se bazează acest buget sunt aberante.

Potrivit lui, vorbim de o creştere economică de 5,5% în condiţiile în care anul trecut aveam 4%, în condiţiile în care Europa este în stagnare şi în condiţiile în care toată creşterea economică la nivel european e pe trend descendent.

„Vorbim practic de nişte venituri care nici măcar teoretic nu pot fi realizate. Probabil o creştere de 2 – 3% ar fi una care să aibă legătură cu realitatea. Se doreşte o creştere din pix, practic o creştere a gradului de colectare a veniturilor. La investitţii ne este prezentată o fantezie de domnul Vâlcov. Dacă în ultimii doi ani aveam un 3%, acum ni se promite un 4,6%. Nu are referinţe în buget care să le poată face posibile”, a afirmat Barna, într-o conferinţă de presă.  

Și dacă vornim de creşterea de resurse lăsată la dispoziţia marilor oraşe, Barna crede că aceasta este dublată de cheltuieli aberante, care sunt puse în cârca acestor oraşe. 

„Este doar o imagine de PR pe care Liviu Dragnea a vândut-o primarilor pe care îi are. Din acest buget, consider că localităţile sunt doar victime şi nu beneficiare”, a adăugat preşedintele USR. 

Reprezentanții USR sunt nemulțumiți și de faptul că bugetele DNA şi DIICOT au fost diminuate, urmând a fi propuse amendamente pentru majorarea bugetelor acestor instituţii. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate