sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiOrban vorbește de „bătălia cu baronii roșii” după ce a „racolat” o...

Orban vorbește de „bătălia cu baronii roșii” după ce a „racolat” o parte dintre primarii PSD

Orban vorbește de „bătălia cu baronii roșii” după ce a „racolat” o parte dintre primarii PSD și a dat startul campaniei electorale pentru alegerile locale. 

Liderul liberalilor, premierul Ludovic Orban, a afirmat că PNL urmează „o bătălie cu 28 de baroni roşii”, de primari PSD care şi-au bătut joc de oameni şi i-au ţinut în sărăcie”. Acesta i-a îndemnat pe români să nu-i mai voteze pe aceştia, în favoarea unor oameni moderni, cinstiţi, care să ofere o altă perspectivă decât cea a ajutorului social.

„Alături de preşedintele Klaus Iohannis am câştigat alegerile prezidenţiale cu un scor zdrobitor – peste 65% din voturile românilor. Astăzi pornim la cea mai grea bătălie electorală dintre cele patru bătălii electorale, în care ne-am stabilit ca obiectiv să alungăm sărăcia, minciuna, hoţia din toate localităţile conduse de PSD. Este cea mai grea bătălie, pentru că de data asta ne confruntăm cu o armată de reprezentaţi politici nărăviţi în rele, de oameni care s-au înşurubat în funcţii administrative, înfeudând localităţi ţinute în sărăcie şi servitute. Bătălia noastră, în următoarele 30 de zile, este o bătălie împotriva a 28 de baroni roşii, care conduc judeţele respective de două, trei, patru şi chiar cinci mandate”, a declarat premierul.

Potrivit lui, este o luptă împotriva lui Oprişan, împotriva lui Buzatu, a lui Arsene, o luptă împotriva a 28 din 41 de preşedinţi de consilii judeţene, care conduc judeţele ca pe vremea lui Ceauşescu şi care au ţinut judeţele pe care le-au condus în sărăcie şi subdezvoltare.

Bătălia cu baronii roșii

Acesta a mai afirmat că, de asemenea, „bătălia este împotriva a peste 1.600 de primari, de satrapi locali, care au rămas primari mai multe mandate ţinând populaţia sub ameninţare, în stare de dependenţă, în stare de sărăcie, care nu au făcut aproape nimic pentru a dezvolta comunităţile locale pe care le-au condus şi care şi-au asigurat un mandat profitând de lipsa alegerilor în două tururi şi pentru că şi-au construit o armată care ţine populaţia în teroare”.

„Avem două mesaje în această campanie electorală: „performanţă în administraţie pentru bunăstarea oamenilor” şi, al doilea, „se poate şi în Alexandria, se poate şi în Tulcea, şi în Constanţa, şi în Vaslui, se poate trăi la fel de bine aşa cum se trăieşte în comunităţile locale conduse de primari liberali – mândria PNL”, a spus Orban.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate