sâmbătă, octombrie 8, 2022
AcasăAgenda ZileiSenatorii nu au avut chef să dezbată OUG 114/2018

Senatorii nu au avut chef să dezbată OUG 114/2018

Dezbaterea privind adoptarea unui raport la proiectul de lege pentru aprobarea OUG 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare a fost amânată de senatorii Comisiei pentru buget finanţe.  

Amendamentele formulate la ordonanţă vor fi trimise iniţiatorului actului normativ – Ministerul de Finanţe – pentru formularea unui punct de vedere, este de părere preşedintele Comisiei de buget-finanţe, senatorul PSD Viorel Arcaş. 

Pe de altă parte, senatorul PNL Florin Cîţu a solicitat Ministerului de Finanţe să prezinte un studiu de impact al actului normativ făcut de BNR. 

„Aş dori ca Ministerul Finanţelor Publice să prezinte studiul de impact făcut de BNR. Este inadmisibil şi jenant. Nu avem la această Ordonanţă un studiu de impact. Era datoria iniţiatorului să vina cu un studiu de impact. Dacă avem aici Comisia Naţională de Statistică şi Prognoză ar trebui să le fie ruşine pentru ce au scris la impactul macroeconomic. Este jenant. Ai o OUG care intră în toată economia şi se spune doar că măsurile bugetare propuse conduc la menţinerea echilibrului bugetar. Să vină cu un studiu de impact. Ne trebuie un studiu de impact”, a declarat Cîțu. 

În schimb, Florin Dănescu, președintele bancherilor din România, a criticat taxa pe activele financiare ale instituţiilor bancare, prevăzută în Ordonanţă. „Mai mult de jumătate din ţările Europei nu au niciun fel de taxă, pentru că s-a creat aceasta percepţie că în Europa există o taxă bancară peste tot şi nu este aşa. De asemenea, amploarea acestei taxe este colosal de mare comparabil cu ce se intenţionează la nivel legislativ românesc. Exista o comparaţie multiplicativă, de până la 30 de ori mai mare taxa românească decât ce se întâmpla în celelalte ţări”, a declarat Dănescu.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate