luni, iunie 27, 2022
AcasăAgenda ZileiOUG pentru Codul Administrativ, o „batjocură” la adresa Parlamentului

OUG pentru Codul Administrativ, o „batjocură” la adresa Parlamentului

Adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pe Codul administrativ ar fi o „batjocură” la adresa Parlamentului, a declarat deputatul USR Stelian Ion. 

Acesta a firmat că se urmăreşte ca acest act normativ să nu mai poată fi supus controlului Curţii Constituţionale. 

„Este o promisiune pe care Liviu Dragnea a făcut-o primarilor. Este o batjocură la adresa Parlamentului pentru că legiferarea trebuie făcută în Parlament mai ales pe legi atât de importante cum sunt codurile: Codul civil, Codul penal, Codul administrativ – un act normativ extrem de important. Se urmăreşte adoptarea prin OUG pentru a nu mai putea fi supus controlului CCR, ştiindu-se că doar Avocatul Poporului poate sesiza Curtea, Victor Ciorbea care a dormit în post”, a mai spus deputatul USR. 

Acesta a atacat dur Puterea și pentru faptul că riscăm să râmânem fără drept de vot în Consiliul UE, după ce Frans Timmermans a trimis o scrisoare în care amenință România cu acest lucru tocmai pentru că justiția este suprimată

„În plină campanie pentru europarlamentare aflăm că riscăm să rămânem repetenţi la materia stat de drept în UE. Este un lucru asupra căruia ar trebui să reflecteze aceşti decidenţi, cei de la putere, în loc să pornească un război direct cu statele europene şi cu toate organismele şi instituţiile europene, ar trebui să renunţe la acest asalt necontenit asupra statului de drept. Mai sunt şi alte mijloace pe care Comisia Europeană le are la îndemână pentru a opri acest asalt – şi anume procedura de infringement care a fost şi ea invocată. Este foarte posibil ca România să fie acţionată în faţa Curţii de Justiţie a UE pentru nerespectarea obligaţiilor asumate prin tratatele semnate de România”, a afirmat Stelian Ion. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate